Orbán Viktor a legkritikusabb helyeken segített (VIDEÓ)

2024. szeptember 18. 09:51

„Minden eszköz rendelkezésünkre áll. Meg fogjuk csinálni!” – írta Orbán Viktor.

2024. szeptember 18. 09:51

Nyitókép: Magyarország Kormánya Facebook-oldala

A Mandiner kedden beszámolt róla, hogy az elmúlt napok intenzív esőzése miatt Magyarország több területét, köztük Kisoroszit is súlyosan fenyegeti az árvíz. Orbán Viktor azonnal megérkezett az ország kritikus pontjaira. „Tanultunk a 2013-as árvízből.

Meg fogjuk csinálni!”

– írta Orbán Viktor a Facebook-oldalán.

Később már a helyszínen ellenőrizte Orbán Viktor a Lajta-menti árvízvédelmi munkálatokat, ahol Nagy István országgyűlési képviselővel együtt meghallgatta a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédők jelentését a Mosonmagyaróvár és térsége megvédéséért tett erőfeszítésekről – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden. A beszámoló szerint a kormányfő

megadta az engedélyt a Lajta főmeder és a Balparti Csatorna közötti szükségtározó megnyitására.

Orbán Viktor személyesen ellenőrizte a gátakat, kivette a részét az árvíz elleni védekezésből is. A kormányfő Árvízinfót tartott szerda reggel 8 órától, ami lényegében egy újítás: a magyar miniszterelnök maga számolt be az árvízhelyzetről.

„Azért állunk ma itt, mert

megkezdődött a védekezés legnehezebb szakasza”

– kezdte a kormányfő. Elmondta, hogy ma belépett az árhullám legmagasabb vízszintje, a feladat kikísérni az árhullámot a déli határon. A árvízhelyzet nagyjából nyolc napon át tart majd, a hullám várhatóan jövő csütörtökön hagyja el Magyarország területét.

Minden eszköz rendelkezésünkre áll. Meg fogjuk csinálni!”

– írta Orbán Viktor a TikTok-oldalára feltöltött legújabb videójához. A felvétel alapján kiderül, hogy a miniszterelnök Neszmély után Komáromba is ellátogatott.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Picnic Niki
2024. szeptember 18. 23:53 Szerkesztve
Nyugaton a politikusok nem játsszák az eszüket a gátakon. Vannak szakembereik, (meg persze sok önkéntes, mint nálunk is) akiknek ez a dolguk, és az elismerést, a reflektorfényt is azok kapják, aki valóban megérdemlik. Ott a politikusnak van annyi esze, h nem röhögteti ki magát, és nem megy bele egy hiteltelen szerepbe. Ez csak nálunk dívik, amit OV honosított meg, mert ő ment ki először gumicsizmát húzva pozőrködni a gátakra.
Kovács Ubul
2024. szeptember 18. 19:10
Szobra mikor lesz a Kedves Vezetőnek, született csicskák?
Mich99
2024. szeptember 18. 12:34
Baljóska, kész van már a videód? Akkor szaladj vele Fletóhoz vagy a HVG-hez!
Mich99
2024. szeptember 18. 12:29
A pottyantósok és moslékosok pedig otthonról (ellen)drukkoltak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!