Árvíz: Orbán megadta az engedélyt, ez sokat javíthat a helyzeten

2024. szeptember 17. 15:00

A miniszterelnök a helyszínen ellenőrizte a Lajta-menti árvízvédelmi munkálatokat.

2024. szeptember 17. 15:00
null

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A helyszínen ellenőrizte Orbán Viktor a Lajta-menti árvízvédelmi munkálatokat, ahol Nagy István országgyűlési képviselővel együtt meghallgatta a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédők jelentését a Mosonmagyaróvár és térsége megvédéséért tett erőfeszítésekről - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden. A beszámoló szerint a kormányfő 

megadta az engedélyt a Lajta főmeder és a Balparti Csatorna közötti szükségtározó megnyitására. 

A szükségtározó a másodrendű védvonal megnyitásával biztosítja, hogy az elsőrendű fővédvonalakat ne törje át a víz, illetve garantálja Mosonmagyaróvár és lakóinak biztonságát. Orbán Viktor közösségi oldalán kedden közölte, jelenleg 540 kilométer hosszúságban zajlik az árvízi védekezés, ebből 200 kilométeren a legmagasabb, harmadfokú a készültség.

Ezt is ajánljuk a témában

A kedd reggel kapott jelentések szerint a legnehezebb helyzet a Lajta mentén alakult ki. Emiatt át is vezényeltek a Duna túlsó oldaláról, az Alföldről több mint 800 szakembert, akik most a Dunántúlon teljesítenek szolgálatot és kiválóan dolgoznak a katonákkal együttműködve” 

– tette hozzá. A kormányfő közölte, hogy több mint 400 katona van most kint a gátakon, és 24 óra alatt további ezreket tudnak bevetni, ha szükséges, de - mint mondta - úgy látja, hogy a helyzetet meg tudják oldani a mostanra megmozdított szakemberekkel, illetve a lelkes önkéntesekkel.

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000086
2024. szeptember 18. 17:56
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­­­k­­e­­­l­­­d­­­ ­­a­ ­s­­­z­e­x­­­i­ ­­­p­u­­n­c­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
herden100
2024. szeptember 18. 04:56
www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/675-azert-a-viz-az-ur Telihold van. www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/676-az-isteni-jelenlet-teliholdja hwww.szantobrigitta.hu/index.php/blog/673-egy-nagy-es-hosszu-utazas-vegehez-erkezunk Csak Szívvel érdemes. Ki kell nyíljon a Szívcsakrám. Lásd: napfenyes.hu/cikkek - A szív csakra feléllesztése. Persze: Mi Atyánk-Anyánk, AKI a Mennyekben VAGY, Szenteltessék meg a TE neved; Jöjjön el a TE országod; Legyen meg a TE akaratod, Amint a Mennyben, úgy a Földön is. Mindennapi Kenyerünket kérlek add meg nekünk ma; és bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne engedj minket a kís-értésbe, és szabadíts meg a gonosztól! Ámen. istenanya.hu napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15 napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma
paater-gregor
2024. szeptember 17. 21:57
Várvidéket majd ha bánja, Orbán lesz a Lajta bánja.
Sztrovacsek
2024. szeptember 17. 19:27 Szerkesztve
Popsibuksik! Ez miniszteri hatáskör volt "az idők kezdete óta". És amikor ez kevés, akkor jön a KORMÁNYZATI HATÁSKÖR, vagyis a kormány dönt. Ezt miniszterelnöki döntésnek eladni vagy szimpla segg nyalás, vagy ha nem hát kibaszott nagy diktatúra van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!