Életre szóló ajándék – aki kapta, adja tovább!

2024. szeptember 18. 22:59

2024. szeptember 18. 22:59
Close-up,Little,Hand,Of,Child,Baby,Holding,Hand,Of,Mother,
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa

Nyitókép: Shutterstock 

Anyukám karácsonyra volt kiírva velem, de hamarabb érkeztem, így a világtörténelem sorsfordító születésnapját, a názáreti kisdedét már odahaza ünnepelhette velem négytagúra bővült családom. De sokszor elmesélte anyukám, amit a doktor – akkoriban még nem volt ultrahangos vizsgálat – mondott neki a szülés előtti pillanatokban: „Anyuka, ez nem fej, ez írás!” Farfekvéssel, nehéz vajúdás után érkeztem erre a világra; negyvennyolc születésnapot ünnepelhettem már, minimum ennyi alkalommal el is hangzott ez a kis anekdota, közben négy gyermeknek adhattam magam is életet, tovább szőve őseim múltba vesző, de bennük majd rejtelmesen tovább élő történetét. Nem lehetek elég hálás mindezért Istennek és persze az anyukámnak.

És mi mást is kívánhatnék e sorokat melengető érzéssel a szívemben gépbe kopácsolva, és mit is kívánhatnának önök, akik majd a nyomtatott betűket olvasva talán a saját életükért adnak hálát, mint hogy legyen mindenkinek születésnapja!

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!