Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Nehéz fölfogni ép ésszel: beszavazták az Európai Parlamentbe az ártatlanokat bántalmazó olasz antifát, Ilaria Salist

2024. június 10. 08:00

A gyáva és aljas utcai támadások egyik résztvevője mentelmi jogot fog kapni. 2024, Európa.

2024. június 10. 08:00

Nyitókép: Andrea Calandra / Getty Images

Az olasz Euronews arról ír, hogy bejut az Európai Parlamentbe a magyar antifa támadások elsőrendű vádlottja, Ilaria Salis. Olasz lapok szerint így az ellene indult eljárásnak is vége lesz a mentelmi jognak köszönhetően. „A megerősítésre váró eredményektől függetlenül elég 

nagy biztonsággal kijelenthető, hogy Ilaria Salis európai parlamenti képviselő lesz,

 és úgy gondolom, hogy a szavazatok lavinájával fogják megválasztani” – mondta Nicola Fratoianni, a Sinistra italiana nemzeti titkára.

Az olasz nő, aki ártatlan emberekre támadt gyáván, hátulról az utcán, így 15 hónap után hazatérhet Olaszországba. 

Legutóbb május 24-én állt a Fővárosi Törvényszék bírája elé, aki felvilágosította arról, hogy keresték már az Igazságügyi Minisztériumot ezzel kapcsolatban, de válasz ekkor még nem érkezett.

Az Index arra emlékeztet, 

tavaly februárban „horrorisztikus támadássorozat vette kezdetét Budapest utcáin.”

Az első incidens február 9-én, csütörtökön történt a belvárosi Fővám téren, ahol három lengyel állampolgárra támadt rá egy hét-nyolc fős banda: lerohanták, majd viperákkal és más eszközökkel ütni kezdték őket. A támadás egy percig tartott, a csoport tagjai ezután elfutottak a helyszínről. A három sértett közül ketten is súlyos, töréses sérülést szenvedtek. A következő atrocitás másnap, február 10-én történt, akkor 

Gazdagréten egy magyar férfira rontottak rá hátulról. Ugyanazon a napon az esti órákban az V. kerületi Bank utcában egy magyar, az I. kerületben pedig egy német párt bántalmaztak.

A nyomozás kiderítette, hogy a támadók mindegyik sértettet hosszan követték, volt, akivel tömegközlekedéssel, több átszállással is együtt utaztak. A másodrendű Tobias E.-t nemrég ítélte jogerősen is a Fővárosi Ítélőtábla 1 év 10 hónap börtönbüntetésre. Míg a harmadrendű német nőnek már nem kell megjelennie a tárgyalásokon.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kovács Gergő

Mandiner

Idézőjel

Elnyomásban élni annyit jelent, hogy elhisszük: az Antifa „jót” akar.

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 330 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. június 11. 22:46
Rettenetesen fontos, hogy mi elítéljük az EP pedig ne adja ki, hanem magyarázza el, hogy a Magyar Bíróság nem független, a videófelvételeken nem lehet egyértelmen azonosítani illetve egy jogállamban nem büntetik a vélt nácik bántalmazását, mivel ők nem emberek, így emberi jogaik sincsenek. Emellett a kisasszony remélhetőleg állatvédelemmel és egyéb fontos zöld kérdésekkel fog foglalkozni és létrehozza a Nácivadászok Európai Ügynökségét, amely az EU ügynökségeként vadászhatna terepmintás nadrágú nácikra mindenfele.
2024. június 11. 21:05 Szerkesztve
Nálunk sokszor mutatták ahogy verik a földön fekvőt gazdagréten. Rugdosva is. Az olaszoknál? Fő TV-ben, fő műsor időben?
Lajoss
2024. június 11. 20:07
A Meloni a csüngőhasú barátnője,tessék reklamálni..
Lajoss
2024. június 11. 19:59
A baltás gyilkost is kiadtuk... Ungarische Wirtschaft...☹️
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!