Zelenszkij bekeményített: Megmondtam Trumpnak, vagy atomfegyvere lesz Ukrajnának, vagy belépünk a NATO-ba

2024. október 17. 18:45

Megírta a Pravda...

2024. október 17. 18:45
null

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Az Ukrajinszka Pravda számolt be Volodimir Zelenszkij szavairól.

Mint a lap írja: az ukrán elnök nemrégiben az Egyesült Államokban találkozott a novemberi amerikai választás republikánus elnökjelöltjével, Donald Trumppal és bemutatta Ukrajna „győzelmi tervét”. 

Ezt is ajánljuk a témában

A találkozón Zelenszkij úgy fogalmazott, hogy az 1994-ben aláírt Budapesti Memorandum hatástalan, mivel hiába mondott le akkor Kijev az atomfegyvereiről a területi integritásának biztosításáért, ezt végül a hitelesítő országok nem tudták garantálni.

Mindezen nagyhatalmak, az összes nukleáris nemzet közül melyik szenvedett? Mindegyikük? Nem, csak Ukrajna. Ki mondott le az atomfegyverekről? Mindegyikük? Csak Ukrajna. Ki áll ma háborúban? Ukrajna

– mondta Zelenszkij. A Trumppal folytatott megbeszéléséről is elárult néhány részletet, gyakorlatilag választás elé állította a korábbi elnököt:

vagy lesz Ukrajnának atomfegyvere, és akkor az lesz a mi védelmünk, vagy valamilyen szövetségre van szükségünk. A NATO-n kívül ma nem ismerünk semmilyen hatékony szövetséget.

Hozzátette, hogy ő inkább a NATO-t választaná a nukleáris fegyverek helyett. Zelenszkij szerint Trump igazat adott neki.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moliere-0
2024. október 17. 21:16
Mindenki fel van háborodva, hogy az észak-koreaiak beszállnának a háborúba. Hát inkább azon gondolkodjon el mindenki, hogy ha az egész világon meghirdetnék, hogy bárki, aki utálja az amerikaiakat, meg ezt a csahos kutyájukat, az ha eljön önkéntesnek, akkor ölheti őket büntetlenül, lehet, hogy félmilliárdan tolongnának a lövészárkok mögött.
moliere-0
2024. október 17. 21:12
... igaz, hogy ő meg azt mondta rá, hogy vagy lánc lesz a nyakamon, és kiköt a kutyaólhoz, vagy szabadon jöhetek-mehetek, miután ivartalanítottak.
sexykitty-5000116
2024. október 17. 20:57
🍓 ️ ­É­­r­­t­­­é­k­e­­­l­d­ ­a­ ­s­­z­­e­x­­i­­­ ­­­p­­­u­n­­c­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Batman007
2024. október 17. 20:55
A Szovjetunió jogutodja Oroszország. Ukrajnának nem voltak atomfegyverei .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!