Váratlanul megkérdezték Manfred Webert Magyar Péter mentelmi jogáról – megfagyott a levegő (VIDEÓ)

2024. október 02. 22:02

Az Európai Néppárt (EPP) vezetőjét láthatóan kényelmetlenül érinti Magyar Péter mentelmi ügye. Sokatmondó reakció Manfred Webertől.

2024. október 02. 22:02

Nyitókép: Teknős Miklós / Magyar Nemzet

Az Európai Néppárt (EPP) vezetője, Manfred Weber is részt vett az Elnökök Értekezlete ülésén, melyen az Európai Parlament elnöke és a képviselőcsoportok elnökei jelentek meg. A német politikus egészen odáig szívesen reagált a sajtó kérdéseire, míg a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója fel nem tette Magyar Péterrel és a Tisza elnökének mentelmi ügyével kapcsolatos kérdését. Ekkor ugyanis elfogyott a frakcióvezető ideje.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Péter diszkóbotránya után indult meg a rendőrségi nyomozás garázdaság és rongálás miatt, ami aztán, mivel a politikusnak mentelmi joga van, a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) került át. Polt Péter végül szeptember végén kérvényezte az Európai Parlament elnökénél az ellenzéki politikus mentelmi jogának felfüggesztését, hiszen Magyar Péter továbbra sem hajlandó megválni a mentelmi jogától, hiába állította azt tavasszal, hogy a mentelmi jogot eltörölné.

Ezt is ajánljuk a témában

Persze nem véletlen, hogy a kérdés hallatán Manfred Webernek hirtelen elfogyott az ideje, és végül csak annyit mondott, hogy „beszéljünk erről egy másik alkalommal”.

Hiszen a Magyar Nemzet cikke szerint Manfred Weber is inkább a korrupciós botrányairól híres, miközben a jogi hézagokat kihasználva nagyjából négyszázezer euróval rövidítette meg az európai adófizetőket. A lap írása szerint az Európai Parlament képviselői 2019-ben havonta 4332 euró, vagyis nagyjából 1,4 millió forintnyi összeget kaptak általános költségtérítésként, az előírás alapján egy hivatalos iroda fenntartására. A néppárti politikus azonban a saját családi házát jelölte meg pártirodaként, ezzel zsebre téve az összeget.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toma78
2024. október 02. 23:32
Azért kell bemenni a börtönbe Petike, mert a VIP részlegen Portik már unja Gyárfás seggét a Dr Kiss Lászlóé meg már túl kövér neki .. Meg a Feri bátyád már nagyon durci, hogy van egy másik véglény aki még nála is durvábban tud fapofával hazudni éjjel nappal. Ráadásul el szeretnéd tőle venni az utolsó játékszerét is Budapestet...
Lilyana2
2024. október 02. 23:15
De miért kellene megfosztani, amikor a lopásra nem is érvényes a mentelmi jog! Mire ez a felhajtás! Elítélni és kész, ülje le, ami jár ezért!
B_kanya
2024. október 02. 23:10
Isten jobb keze 2024. október 02. 22:54 " Orbánék sok ezer milliárd eurós lopásai után" Orbánék ellopták a német GDP-t, Isten balf444$$za?
sexykitty-5000102
2024. október 02. 22:58
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­k­­­e­l­­­d­­­ ­a­ ­­s­­­z­­­e­­­x­­i­­­ ­p­­u­n­c­­­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!