Magyar Péter menekül: esze ágában sincs lemondani a mentelmi jogáról

2024. szeptember 29. 11:37

Ráég Magyarra a telefonlopási botrány. A politikus a kampányban még eltörölte volna a mentelmi jogot, most mindent kitalál, hogy ne kelljen róla lemondania.

2024. szeptember 29. 11:37
null

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Magyar Péter vasárnap reggel újra jelentkezett Facebook-oldalán és a mentelmi jogának ügyében egy zsarolással állt elő: a Tisza Párt elnöke azt írta, csak akkor hajlandó lemondani a mentelmi jogáról, ha hazánk csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Ezzel mindössze annyi a baj, hogy az uniós szervezetnek az ég világon semmi köze egy olyan köztörvényes bűncselekményhez, amivel a politikust gyanúsítják. 

Önök megszavazzák Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez. Én pedig abban a pillanatban, amikor csatlakoztunk, minden kreált ügyben lemondok a mentelmi jogomról”

– írta Magyar.

Az Európai Ügyészség elsősorban az uniós pénzek védelmével foglalkozik, a hatásköre az uniós költségvetés kárára elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatos nyomozás, a vádhatósági eljárások lefolytatása és az elkövetők bíróság elé állítása. Így Magyar ügyével kapcsolatban nem szoroz az, hogy hazánkban van-e Európai Ügyészég vagy nincs, továbbá hazánk Alaptörvénye rendelkezik arról, hogy Magyarországon a vádmonopóliumot a magyar ügyészség gyakorolja, tehát Magyar még az Alaptörvényt is módosítaná. 

Ezt is ajánljuk a témában

A kormánypártok már többször jelezték, hogy az Európai Ügyészség kérdése szuverenitási kérdés és nem akarják, hogy Brüsszelbe, azaz teljes egészében külföldre kerüljön a büntetőjogi főhatalom gyakorlásának lehetősége,

mert az újabb beavatkozási lehetőséget biztosítana a magyar belpolitikába.

Magyar Péter bizonyára tisztában van vele, hogy olyat követel és olyannal zsarol, ami nem fog megvalósulni, ugyanis esze ágában sincs lemondani a mentelmi jogáról, amely mögé most a telefonlopási ügyben bújik, 

pedig a kampányban még azzal haknizott, hogy eltörölné a mentelmi jogot.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reciphoki
2024. szeptember 29. 13:16
nagyon kemény , ahogy a szolgahad próbálja kimagyarázni a telefonlopást :DDDDD pont péternek való szutyerákok vagytok, viszont a törvény rátok is érvényes
nnjohn
2024. szeptember 29. 13:14
Magyar Peti a címadó képen is éppen Orbánt majmolja. Úgy tesz, mintha már a Karmelita-ban lenne, és ott találkozott a WEBER-rel, a globalista kiszolgálóval.
pompom-2
2024. szeptember 29. 13:09
Most meglepődtem! Ja, nem!
genusnexxt
2024. szeptember 29. 13:09
Józsi6 2024. szeptember 29. 12:37 "Találjatok már egy képet, ahol pszicho Peti egy férfit nyal" Miafasz, máris ráuntál Bese felnőttfilmjeire Buksikám? #pedofidesz #sehonnaibitangorban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!