Gyáva, aki a mentelmi joga mögé bújik – mondta Magyar Péter a lopási ügye előtt (VIDEÓ)

2024. szeptember 28. 18:07

A Tisza Párt elnökének felelősséget kellene vállalnia a hatóságok előtt a júniusi diszkóbotránya miatt, de esze ágában sincs lemondani az EP-képviselőként őt is megillető mentelmi jogról.

2024. szeptember 28. 18:07

Nyitókép: Attila Kisbenedek/AFP

Álszent módon viszonyul a mentelmi jog kérdéséhez Magyar Péter, aki a választási kampányban még azzal kérkedett, hogy neki nincs szüksége a védettségre, el fogják törölni a jogintézményt, sőt az egyik lakossági fórumán a miniszterelnököt gyanúsította meg azzal, hogy gyáván a mentelmi joga mögé bújik – mutatott rá szombati cikkében az Origo.

A portál felidézi, hogy pontosan mit is mondott Magyar Péter a szentendrei kampányrendezvényén: „Tisztelt Miniszterelnök úr, én a holnapi napon feljelentem önt mint miniszterelnököt, a Fidesz elnökét. Feljelentem önt aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért.

Miniszterelnök úr, ne legyen gyáva, ne bújjon a mentelmi joga mögé. Találkozunk a bíróságon.

Az Origo felidézi, hogy Magyar Péternek kellene felelősséget vállalnia a hatóságok előtt a júniusi diszkóbotránya miatt, de esze ágában sincs lemondani az EP-képviselőként őt is megillető mentelmi jogról.

Arról nem is beszélve, hogy a Tisza Párt elnökét – ha tartja magát ahhoz, amit a kampányban folyamatosan hangoztatott, hogy semmiképp nem megy Brüsszelbe, nem veszi fel az EP-mandátumát – meg sem illetné a mentelmi jog – teszi hozzá a portál.

Így azonban az Európai Parlament döntésén múlik, hogy a hatóságok elindíthatják-e az eljárást, miután csütörtökön lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az EP elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére.

Ennek előzménye, hogy az Ötkert nevű belvárosi szórakozóhelyen június 21-én éjszaka a Tisza Párt elnöke botrányosan viselkedett, majd amikor egy férfi videózni kezdte őt, szóváltásba keveredett vele. A vita során Magyar hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont, és azt zsebre tette, majd többszöri kérés ellenére sem adta vissza, sőt letagadta, hogy a készülék nála lenne.

Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, lesétált a vízpartra, és a folyóba dobta a készüléket. Ez pedig az ügyészség szerint lopás bűncselekményének minősül.

Az Origo egy leleplező videót is megosztott:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shywalker_bp
2024. szeptember 28. 19:51
Azért kell Magyar Petit választani, mert hogy gonosz FIDESZ és gonosz NER.
Chekke-Faint
2024. szeptember 28. 19:44
Gyáva népnek Tisza a pártja...DDD
Chekke-Faint
2024. szeptember 28. 19:37
Így Péter elvtárs minden nap ötször a mentelmi joga elé lesz vezetve. Helyes....DDD
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 19:35
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­k­­­e­­­l­­d­ ­a­ ­­s­­z­­­e­x­i­­­ ­­p­­u­­­n­­c­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!