Rendkívüli: bajban Magyar Péter, döntött a legfőbb ügyész

2024. szeptember 26. 12:48

A lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Dr. Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél dr. Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

2024. szeptember 26. 12:48

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére – olvasható a Legfőbb Ügyészség csütörtöki sajtóközleményében.

Mint az ügyészség weboldalán olvasható: „A rendelkezésre álló adatok szerint dr. Magyar Péter 2024. június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután dr. Magyar Péter és egyik társa észrevette, hogy a férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele. A vita során dr. Magyar Péter hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és azt zsebre tette.

A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne. Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követték. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra és a telefont szándékosan a Dunába ejtette. Ez a magatartás a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas.

A 100.000 forintot meghaladó értékű telefon – rendőri intézkedés után – működőképesen került vissza a sértetthez. A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Európai Parlament elnökénél dr. Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta.

A büntetőeljárás európai parlamenti képviselővel szembeni lefolytatására – így a tényállás részleteinek további tisztázására – a mentelmi jogának felfüggesztését követően nyílik lehetőség.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2024. szeptember 26. 20:55
Gratulálok. Mikor az EU tagországainak legkínosabb problémája, hogy a választóik előtt szégyenülnek meg a vezetőik, valahányszor kiderül egy-egy ügy, ami arról szól, hogy Orbán Viktor és klientúrája mekkora személyes vagyont halmozott fel az EU támogatásokból. És akkor a Legfőbb Ügyész, prof. dr. Polt Péter, egykori egyetemi büntető jogi oktató, (tudományos fokozata témája a mentelmi jog..,) aláír egy ilyen előterjesztést.
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 18:29
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­­k­­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­s­z­­e­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­n­­­c­­­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Intruder
2024. szeptember 26. 17:11
EZ rendkívüli?? Ne szopass már, Mandi.
atti64
2024. szeptember 26. 16:35
DÖGÖLJ MEG MAGYAR PÉTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!