Nem mondja meg Magyar Péter, ütött-e az Ötkertben vagy sem, a Klubrádió volt ügyvédje immár bíróként mégis neki adott igazat egy perben

2024. szeptember 09. 14:32

Gyurcsány alatt választották meg MSZMP-s múlttal rendelkező férjét OVB-tagnak, a Klubrádió jogi képviselője volt, most pedig Magyar Péternek adott igazat a Mandiner ellen indított perben Uzsoky Ágnes bíró.

2024. szeptember 09. 14:32
null

Nyitókép forrása: Képernyőmentés

 

Magyar Péternek adott igazat a Fővárosi Törvényszék első fokon a lapunk ellen indított perben. Az ügy bírája dr Uzsoky Ágnes volt, aki bírói kinevezése előtt még a Klubrádió jogi képviselőjeként járt el. Érdekesség, hogy 

Uzsoky férje az a Szigeti Péter, aki Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt, 2006-ban lett az Országos Választási Bizottság tagja, és aki egyébként 1989-ben még az MSZMP KB Társadalompolitikai Osztályán dolgozott.

Az ügy tárgya az volt, hogy vajon állítható-e Magyar Péterről, hogy fiatal nőket zaklatott még júniusban, az Ötkert nevű budapesti szórakozóhelyen, amikor olyan vállalhatatlanul viselkedett, hogy végül a biztonsági őrök vezették ki. A politikus balhéjáról napvilágot látott videókon az látszik, hogyan csúszik-mászik Magyar Péter egy nála jóval fiatalabb lány lábai között a bulin, ahonnan kidobták, a felvételt itt nézheti vissza. De a Tisza Párt alelnöke a szemtanúk szerint még a szórakozóhely előtt is folytatta ámokfutását. Sőt, a gyanú szerint a szórakozóhelyen megütött egy férfit, aki róla felvételeket készített, a telefont pedig elvette tőle, majd a Dunába dobta.

A hétfői tárgyalás egyik legfontosabb kérdése az volt, hogy nevezhető-e zaklatásnak, amit Magyar tett. A Mandiner egy tanú meghallgatását is indítványozta, aki alátámasztotta lapunk (és a fél magyar sajtó állításait), de a bíró végül mégis Magyarnak adott igazat. 

Az általunk beidézett tanú arra is kitért, hogy látta, ahogy Magyar a szórakozóhelyen odasimul fiatal nőkhöz, fogdossa őket, akik ezután sikítva elszaladtak tőle. 

A bíró viszont az ítélet meghozatalakor ezt a vallomást úgy értékelte, szerinte a tanúvallomás nem igazolja, hogy történt zaklatás.

A perelt cikkünk egyébként teljesen kiegyensúlyozott volt, hiszen még Magyar Péter botrányra adott reakcióját is tartalmazta az anyagunk, de a bírót ez sem zavarta. Sőt, az ügyről a cikkünk írásakor még a politikus mozgalmának (Talpra Magyarok) sajtóosztályát is megkérdeztük, de Magyar mozgalma nem válaszolt nekünk.

Magyar olyan érveket vonultatott fel a tárgyaláson, miszerint Dél-Amerikában a tangó nevezetű tánc sokak számára itt, Európában erotikusnak számít, és lehet, hogy még zaklatónak is, a Mandiner tisztelt jogi képviselőinek is. 

Így érvelt amellett, hogy szerinte miért nem zaklatás az, amit az Ötkert nevű budapesti szórakozóhelyen tett. A politikus szerint a zaklatás megítélése nagyon széles skálán mozog, ami részben egyéni megítélés kérdése, „különböző kultúrákban, különböző táncok vonatkozásában, hogy mi számít zaklatásnak.” 

Magyarral egyébként a tárgyalásra ellátogató riporterünk készített egy rövid interjút. Móna Márk, a Mandiner munkatársa majd' egy percen keresztül azt kérdezgette Magyar Pétertől a bíróság folyosóján, hogy megütötte-e azt az embert, aki videózta őt az Ötkertben. Magyar nem merte kategorikusan kijelenteni, hogy nem ütött. Érdekesség egyébként az is, hogy Magyar a „zaklatás” szó miatt indított pert, és nem amiatt, hogy azt állítottuk, megütötte az őt kamerázó férfit, elvette a telefonját és a Dunába dobta azt.

 

Összesen 570 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
livingstone
2024. szeptember 10. 13:57
magyarok2026 2024. szeptember 10. 02:52 "Ezt kell majd kiírnotok 30 napra a címlapotokra skacok: “valótlanul híreszteltük, hogy Magyar Péter az Ötkert nevű budapesti belvárosi szórakozóhelyen nőket zaklatott, visszautasíthatatlannak vélt ajánlatot tett nekik.” Ja, és fizethettek még 2000 euró perköltséget. " Úgy is van! Börtönbe a hazugokkal! Mi az hogy "visszautasíthatatlannak VÉLT ajánlat"??? Amit The Manus ajánl, az visszautasíthatatlan és kész! És zaklatás sem történt, hiszen szarosgatya csak a tangó egy themanus változatát adta elő, az hogy ezután elszaladtak tőle az csakis az ostoba pichák műveletlenségének bizonyítéka!
magyarok2026
2024. szeptember 10. 02:52
Szoptok gecik! HAJRÁ TISZA!!! Péter Magyar Ma épp a Mandiner című szennylappal szemben nyertünk helyreigazítási pert. Hiába hoztak még egy hazudozó tanút is. Ez a nyolcadik nyertes perünk volt csak az ötkertes mesedélután kapcsán. Összességében már harminc nyert per fölött tartunk. Ezt kell majd kiírnotok 30 napra a címlapotokra skacok: “valótlanul híreszteltük, hogy Magyar Péter az Ötkert nevű budapesti belvárosi szórakozóhelyen nőket zaklatott, visszautasíthatatlannak vélt ajánlatot tett nekik.” Ja, és fizethettek még 2000 euró perköltséget. Természetesen ma is újabb valótlanságokat fognak lehozni. Mi meg újra bepereljük őket.
skywalker-bp
2024. szeptember 09. 23:08
Péter gecije a legfinomabb. Ha eléggé megfizet, deciszámra vedelem.
Skywalker_bp
2024. szeptember 09. 22:04
Most esik le. Embargótáncolni megyünk Csádba. Innen tényleg egy lépés beszállni a Nyugat-aftikai kalózbiszniszbe. #NemzetitokeCsádban #OpusGlobalSevenseas #HotelBotaniqCsad 🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!