Lopott, de ismét a mentelmi joga mögé bújik Magyar Péter

2024. szeptember 27. 11:32

A kampány alatt még a miniszterelnököt vádolta meg azzal, hogy a mentelmi jogával visszaél, most ő teszi mindezt.

2024. szeptember 27. 11:32
null

Nyitóképen: Magyar Péter a villamosmegállóban, miután kidobták a botrányos buliból. (Fotó: Képernyőkép)

Ismét kiderült, hogy Magyar Péter képes rövid időn belül szembemenni akár a saját korábbi álláspontjával is, ha az érdekei éppen úgy kívánják – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint már hatósági eljárás folyna Magyar Péter ellen, ha tartotta volna a választási kampányban tett ígéretét, miszerint nem veszi fel az európai parlamenti mandátumát, amely mentelmi joggal jár. A június 9-i választás után ugyanis botrányosan viselkedett a budapesti Ötkert szórakozóhelyen, ami miatt rendőrségi és ügyészségi nyomozás indult ellene.

Csütörtökön kiderült, hogy 

Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlament elnökénél, mivel a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat ellene lopás miatt. 

A nyomozati adatok szerint 2024. június 21-én hajnalban Magyar Péter egy budapesti klubban tartózkodott, ahol egy férfi mobiltelefonjával videózta őt. Miután Magyar észrevette, hogy felvételek készülnek róla, szóváltásba keveredett a férfival, majd hirtelen kivette a kezéből a telefont, és zsebre tette. Annak ellenére, hogy többször kérték, nem adta vissza, sőt letagadta, hogy nála van. Később a Duna-parton a vízbe dobta a készüléket, ami lopásnak minősül.

Magyar Péter nemcsak EP-képviselői mandátumáról adott hamis ígéretet a kampányban, de korábban a mentelmi jog eltörlése mellett is felszólalt. Tavasszal több rendezvényen kijelentette, hogy nincs szüksége mentelmi jogra, és minden peres eljárás elé áll. Április 25-én egy tamási fórumon azt mondta: „Eltöröljük a mentelmi jogot természetesen. Semmi értelme. Nekünk nem lesz rá szükségünk, úgyhogy mi ezt eltöröljük.”

Később egy derecskei fórumon május 6-án megerősítette a korábbi ígéretét, sőt azt is elmondta, hogy nem veszi fel az EP-mandátumát: „A mentelmi jogot meg fogjuk szüntetni, ezt már több helyen mondtam. Bár egyébként lehet, hogy nekem például szükségem lenne rá, mert éppen harminc eljárást indítottak ellenem, és nyilván ez lesz a következő két évben is. De ennek ellenére sem fogom felvenni az európai parlamenti képviselői mandátumot, amivel egyébként járna ugyanúgy mentelmi jog.

Magyar Péter a szentendrei kampányrendezvényén már Orbán Viktort fenyegette, amikor úgy fogalmazott (a videón 20:40-től): „Tisztelt Miniszterelnök úr, én a holnapi napon feljelentem önt mint miniszterelnököt, a Fidesz elnökét. Feljelentem önt aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért. (…) Miniszterelnök úr, ne legyen gyáva, ne bújjon a mentelmi joga mögé. Találkozunk a bíróságon.

Szintén a kormányfőt támadta Oroszlányban a Tisza Párt elnöke a választási kampány során, miközben a jobboldali sajtó munkatársait is fenyegette. Magyar Péter szó szerint azt mondta: „Jeleztem, hogy egyébként a választás után fel fogunk jelenteni minden propagandistát és mindenkit, aki egyébként hazudik. Most csak, idézőjelben, csak a miniszterelnök úrra van időm, úgyhogy még ma be kéne adnom a két feljelentést, még át kell olvasnom az autóban. Egyrészt ugye rémhírterjesztés miatt, másrészt rágalmazás miatt fogom dr. Orbán Viktort feljelenteni, és remélem, hogy nem lesz olyan gyáva, hogy a mentelmi joga mögé bújik. Meglátjuk, meglátjuk.” 

A diszkóbotrányt követően Magyar Péter hozzáállása megváltozott, már nem ellenzi a mentelmi jogot, és ő maga sem kíván lemondani róla. Az ATV egyik augusztus végi műsorában kínosan próbálta elkerülni a témával kapcsolatos kérdéseket. A Magyar Nemzet beszámolója szerint Magyar Péter agresszív hangnemre váltott, amikor az ATV riportere arról érdeklődött, hogy tervezi-e mentelmi jogának felfüggesztését az ellene folyó telefonlopási ügy kapcsán.

Engem eddig sem az ügyészség, sem a rendőrség nem keresett meg. Ha megkeresnek, és világosítanak az eljárásról és a bizonyítékokról, akkor majd eldöntöm. Ha ez politikai indíttatású, mint minden jelenlegi eljárás ellenem, akkor nyilván nem. Ha viszont olyan bizonyítékokkal állnak elő, amelyek nem a propagandamédia hazugságai, akkor megfontolom. De egyébként nem mondhatok le, az Európai Parlament fog dönteni erről – igyekezett elhárítani a felelősséget.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madre79
2024. szeptember 27. 13:02
Ősi komcsi rózsadombi gyerek!
atti64
2024. szeptember 27. 12:42
HAZUDOS PATKÁNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Namond
2024. szeptember 27. 12:40
Önvédelem az, ha idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul ne használhassa fel a kárára. Egyértelmű módon a személyiség és a személyes adat védelme körében a képmás, a külső megjelenés védelmére is ugyanolyan nagy szükség van. Így ezek az adott személy kizárólagos rendelkezési jogkörébe tartoznak: csakis hozzájárulása után lehet azokat elkészíteni és nyilvánosságra hozni az ilyen jellegű anyagokat. A felvétel elkészítése és felhasználása célhoz kötött kell legyen. Ez azt jelenti, hogy még egy jogszerűen elkészített képet sem lehet külön hozzájárulás nélkül nyilvánosságra hozni, másoknak átadni, többszörözni, vagy az előzőleg tisztázott céltól eltérő módon felhasználni. a nyilvános közéleti szereplésről készített felvétel. Itt viszont fel kell hívnunk a figyelmet, hogy a törvény közéleti szereplést mond és nem szereplőt. Ha valaki híresség, akkor sem lehet korlátok nélkül kamerázni a magánéletét. Az ötkertes videókat készítő, kiszivárogtató törvénysértést követett el.
Namond
2024. szeptember 27. 12:39
A lopás az, ha idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, gazdagodása céljából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!