Bayer Zsolt pontról pontra szedte szét Magyar Péter köztévében felmondott „adatait”

2024. szeptember 27. 10:44

Nem finomkodott a publicista.

2024. szeptember 27. 10:44

Nyitókép: M1 / Képernyőfotó

A Tisza Párt elnöke a csütörtök reggeli műsorban úgy fogalmazott, hogy „soha olyan magas nem volt a magyar államadósság, mint 2024-ben”. 

A valóság ezzel szemben az, hogy míg 

2010-ben az államadósság átlépte GDP-arányosan a nyolcvan százalékot, 2023 végén 73,5 százalékon állt.

– írja a publicista a Magyar Nemzet online oldalán megjelent bejegyzésében, majd hozzáteszi, hogy „a koronavírus-járvány előtt pedig még 65,3 százalékig is sikerült visszavágni”.

Magyar Péter azt állította, hogy „egymillió magyar él jelenleg tartósan külföldön.” A valóság azonban, hogy az „ENSZ legfrissebb adatbázisa szerint 714 ezer magyar él tartósan külföldön”.

Azután Magyar azt nyilatkozta, hogy „a reálbérek húsz százalékkal csökkentek.” De ez is csúsztatás, hisz  

2022-ben még a magas infláció mellett is 2,5 százalékkal emelkedtek a reálbérek, amelyet 2023-ban egy 2,9 százalékos csökkenés követett, 2024-ben viszont az eddigi adatok alapján kilenc százalék körül alakulhat az éves reálbéremelkedés

– sorolja a tényeket Bayer Zsolt.

Mindezek után a valóságtól a leginkább távol álló állítása Magyar Péternek az volt, hogy „az élelmiszerinfláció 66 százalék.”

A Magyar Nemzet publicistája ezzel kapcsolatban megjegyzi „2024 augusztusában az élelmiszerárak 2,4 százalékkal voltak magasabbak, mint az előző év azonos időszakában. Ha 2022 és 2023 egészét tekintjük, akkor előbbiben 27,8, utóbbiban 23,8 százalék volt az élelmiszerár-emelkedés üteme.

Végül: Magyar Péter azt állítja, hogy „a gazdaság stagnál.”

Bayer Zsolt ezt is cáfolja: „Az eddigi elérhető adatok alapján számolt előrejelzések szerint 2024-ben a gazdaság 1-1,8 százalékkal növekedhet.

Így nem igaz az sem, hogy Magyarország az Európai Unió legszegényebb tagállama lenne.

Ahogy a publicista írja: „a szegénység kockázatával élők aránya a magyar társadalomban 19,7 százalék, amely alacsonyabb, mint az uniós átlag (21,4 százalék), ezzel pedig az unió legjobban teljesítő első felébe tartozunk.

***

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cilinder
2024. szeptember 27. 12:51 Szerkesztve
Meglátásom:Már magában az vérlázito,hogy kiharcol magának interju helyett egy köpködő,undorito stilusban előadott kampányhazugságokat!Riportereket semmibe veszi,a nőket főleg azokat még meg is alázza! Ráadásul amit mond az mind egy jövökép és tartalom nélküli lozung vagy a DK-tol lopott szöveg!Ettöl pedig ájuldozik az a csürhe,akinek semmi nem jó,aki elbaszta a szaros kis életét és az Orbánt okolja vagy olyan jólétben él,hogy jó módjában már nem tudja,hogy mit csinál! Nekem azonban egy kiszámithato és biztos/biztonságos jövőképre van szükségem és ezt most csak az Orbánék tudják garantálni!Arról meg már ne is beszéljünk,hogy ez az erkölcsi dupla nulla az eddigi botrányos cselekedeteivel úgy leirta magát,hogy még egy wc pucolói állást sem biznék rá,nem bármiféle közéleti funkciót!Az EP képviselőségében is azért maradhat,mert azon az oldalon a bünözöknek van elsőbbségük!
danubius
2024. szeptember 27. 12:51
Zsolt Ti! csináltok senkiből valakit. Ti! harcoltok, küzdötök napi 20 cikkel +mindenmással azért, hogy senkiből valakit kreáljatok. Magam abban reménykedem, hogy nem ennyire elvakult, rettegő hülyék vagytok, hanem van egy mestertervetek, csak én még nem nőttem föl a megértéséhez.
Valodi
2024. szeptember 27. 12:41
Cilinder 12:29 "És erröl ki tehet? Az illetö saját maga!" - höhöhö ... nyilván! Meg az, aki ezt benyalta: "...A Fidesz –AZ UNIÓS SZABÁLYOZÁSSAL ÉS GYAKORLATTAL EGYEZŐEN– a helyi, regionális termelésre, értékesítésre, valamint a kistermelői élelmiszer-előállításra úgy tekint, mint a vidéki lét és a biztonságos élelmiszer-ellátás alapjára.... A kisebb gazdaságokban a növényi és állati termék előállítása környezetbarát módon megoldható... támogatási programokat indítunk a vidéki településeken, ... figyelemmel a szociális, kulturális, gazdasági és ökológiai szempontok összhangjára, a helyi kezdeményezésekre, a helyi erőforrások feltárására….” (Erős Magyarország - a Fidesz programja, 2007) Folytassam?
atti64
2024. szeptember 27. 12:38
A FASZOK KIGYÜRI MAGYAR PÉTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!