Szorul a hurok: íme, a magyarok levele, amely azonnal a sarokba állította Manfred Webert

2024. október 02. 21:39

Ezt az üzenetet nem hagyhatja figyelmen kívül az Európai Néppárt frakcióvezetője.

2024. október 02. 21:39
null

Fotó: Attila Kisbenedek/AFP

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének. A politikus a Facebook-oldalán szerdán este megosztott levélben a Patrióták magyar delegációjának vezetőjeként arról tájékoztatta Manfred Webert, hogy Magyarország legfőbb ügyésze a napokban indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter európai parlamenti képviselő, a Tisza Párt elnöke (EPP) mentelmi jogának felfüggesztésére, lopás bűncselekménye miatt.

Ismertette, „az ügyben folyó nyomozás során felderített, illetve az eddig napvilágra került információk alapján, Magyar Péter 2024. június 21-én hajnalban ittas állapotban egy budapesti szórakozóhelyen mulatott,

megbotránkoztatóan viselkedett, amiért a szórakozóhely biztonsági őrei fojtófogással voltak kénytelenek kivezetni.

A szórakozóhelyen mások mellett a büntetőügy sértettje is a mobiltelefonjával videóra vette a képviselőt. Miután Magyar Péter és egyik társa észrevette, hogy a sértett felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele. A vita során Magyar Péter hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és azt zsebre tette. A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne. Miután a szórakozóhelyről kivezették, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követték. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra és a telefont szándékosan a Dunába ejtette. Az Ügyészség szerint ez a magatartás a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas”.

Hozzátette, az ügyészségi indítványra reagálva Magyar Péter bejelentette, hogy nem mond le mentelmi jogáról, így annak felfüggesztéséről az Európai Parlamentnek kell döntenie.

Ezt is ajánljuk a témában

„Magyar Péter a felelősségre vonás elkerülése érdekében láthatóan mindent elkövet, hogy diszkóbotrányát, az általa elkövetett köztörvényes bűncselekmény miatti eljárást politikai üldözésnek állítsa be. A mentelmi jog azonban nem arra szolgál, hogy az európai parlamenti képviselők a törvények fölé helyezhessék magukat, és visszaélve helyzetükkel a köztörvényes bűncselekmények miatti felelősségre vonást elkerülhessék” – írta Deutsch Tamás.

„Mindezekre tekintettel tisztelettel kérem, hogy az Európai Néppárt frakcióvezetőjeként haladéktalanul tegye nyilvánossá, nem nyújtanak segítő kezet a mentelmi jog visszaélésszerű használatához, nem lesznek a felelősségre vonás elkerülésében Magyar Péter cinkosai.

A törvények mindenkire vonatkoznak, még Magyar Péterre is”

– fogalmazott a politikus.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DeGar
2024. október 02. 23:28
Hirtelen mozdulattal kitépni, kirántani lehet valakinek a kezéből a telefont, nem pedig kivenni. Ugyanígy leejteni,beleejteni véletlenül szokás valamit a Dunába, ha akarattal tesszük, az inkább hajítás, dobás, stb Nem értem ezt a finomkodást.
sexykitty-5000102
2024. október 02. 22:48
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­k­e­­­l­d­ ­­a­­ ­s­­­z­­­e­­­x­­i­ ­­­p­­­u­n­­c­­­i­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
5m007h 0p3ra70r
2024. október 02. 22:42
Ehheh.. Weber egy senki. Rossz személy került megszólításra.
kunfia1
2024. október 02. 21:59
De mi ezzel a gond? Orbán szerint elfoglaltátok Brüsszelt, a minap itt olvastam, hogy a legnagyobb lesz a Patrióták, a Néppártból tömegével lépnek ki. Ha jól szavaztok, a többség dönt. Viszont a kisebbségnek kuss a neve, mint itthon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!