Riadót fújt Zelenszkij: újabb ország támadta meg Ukrajnát, ráadásul egy belső ellenséggel is szembe kell nézniük (Videó)

2024. október 21. 06:51

Az ukrán elnök szerint a háborús helyzet „még instabilabbá válhat”.

2024. október 21. 06:51

Nyitókép: Andreas Arnold / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Mint a Mandiner olvasói emlékezetnek: Észak-Korea akár 12 ezer katonát is küldhet Oroszország megsegítésére a háborúba, az EU figyelemmel kíséri az orosz-észak-koreai kapcsolatok alakulását, és kész újabb szankciókat bevezetni a két ország ellen, ha igaz, amit a dél-koreai hírszerzés közölt. Erről részletesebben itt írtunk, míg a Momentum reakciójáról, miszerint fegyvereket küldenének, ide kattintva olvashat.

Ezt is ajánljuk a témában

Riadót fújt Zelenszkij: újabb ország támadja meg Ukrajnát

„Új fenyegetésnek” nevezte vasárnapi videójában Volodomir Zelenszkij Oroszország és Észak-Korea együttműködését, amely az ukrán elnök szerint jócskán megnövelheti a háború eddigi volumenét. Mint Zelenszkij fogalmazott: a világ vezetői már nem hunynak szemet az aggasztó együttműködés felett, amelynek célja a háború eszkalálása. Az ukrán elnök szerint ugyanis egyre több szó esik az észak-koreai fegyverek Oroszországba való szállításáról és arról, hogyan viszonozhatja Moszkva ezt a segítséget.

Egy újabb állam csatlakozik az Ukrajna elleni háborúhoz”

– fogalmazott az ukrán elnök, aki szerint „sajnos a helyzet még instabilabbá válhat, miután Észak-Korea egyre inkább elsajátítja a modern hadviselési taktikákat.”

Nyilvánvalóvá vált, hogy nemcsak munkásokat küldenek Oroszországba, hanem katonai személyzetet is – részletezte Zelenszkij, aki szerint mindez komoly fenyegetést jelent, és elvárja a partnereiktől, hogy megfelelő válaszlépéseket tegyenek: „Ha a világ most csendben marad, és Észak-Korea katonái megjelennek a frontvonalon, az csak meghosszabbítja a háborút, amelyet igazságosan és mielőbb be kell fejezni” – fogalmazott az ukrán elnök.

Közben már belső ellenséggel is harcolnak az ukránok
Az ukrán elnök vasátnapi beszédében arra is kitért, hogy egy belső ellenséggel is szembe kell néznie Ukrajnának az orvosi és szociális szakértői bizottságok helyzete, valamint a hamis rokkantsági igazolások kiadása miatt, amelyben még ügyészek is érintettek.

„Sajnos olyan dolgok történnek itt, Ukrajna hátországában, amelyek miatt a külső ellenségek feleslegesnek tűnnek. Ez valóban egy belső ellenség. Ez az, ami az orvosi és szociális szakértői bizottságokkal történik, és egyes személyek – különösen az ügyészek – merészsége, akik a bizottságokkal való kapcsolataikat arra használták fel, hogy hamis rokkantsági státuszokat szerezzenek. Gyors és határozott fellépést várok a bűnüldöző szervektől, különösen az ukrán biztonsági szolgálattól, az állami nyomozó irodától és a főügyészségtől. Összehívtam a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülését” – fogalmazott az ukrán elnök.

Az ukrán elnök beszédének Észak-Koreával kapcsolatos, angol nyelvű leiratát, valamint angol nyelven feliratozott videóját itt tekintheti meg:

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. október 21. 09:50
„Ha a világ most csendben marad, és a NATO katonái megjelennek a frontvonalon, az csak meghosszabbítja a háborút, amelyet igazságosan és mielőbb be kell fejezni”
Mákos Rétes
2024. október 21. 09:48
Ezért nem szabad egy ogyesszai orosz pirézt megválasztani elnöknek, mert annyira, de annyira ukrán lesz, hogy nem marad ukrán Ukrajnában.
kamaty23
2024. október 21. 09:40 Szerkesztve
Az egesz nyugat benne van a haboruban. Ennyit igazan megengedhet maganak Putyin.
Mich99
2024. október 21. 09:30
B elvtárs, látom, beszartál az észak-koreaiaktól...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!