Putyin: Készek vagyunk észszerű kompromisszumokat kötni

2024. október 25. 18:36

Az orosz elnök ugyanakkor hozzátette, „nincsenek érdemi tárgyalások, a szemben álló fél elutasítja ezeket”.

2024. október 25. 18:36
Vlagyimir Putyin

Nyitókép: Vyacheslav PROKOFYEV / POOL / AFP

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.

„Készek vagyunk kompromisszumokat keresni, készek vagyunk észszerű kompromisszumokat kötni. De nem akarok most részletekbe bocsátkozni, mert nincsenek érdemi tárgyalások, a szemben álló fél elutasítja ezeket” – mondta az államfő. Hozzátette ugyanakkor, hogy a végkimenetnek mindenképp Oroszország javát kell szolgálnia, és a harctéri realitásokból kell kiindulnia.

És kétségtelen, hogy itt nem készülünk engedményeket tenni, nem lesznek cserealkuk”

– hangsúlyozta.

Emlékeztetett rá, hogy Törökország többször vállalta a közvetítő szerepét a felek között. Elmondta, hogy a török elnök tanácsadója, Ibrahim Kalin, a török Nemzeti Hírszerző Szervezet igazgatója közvetlenül New Yorkból hívta fel Jurij Usakov orosz elnöki külügyi tanácsadót, és javaslatot tett az ukrán fél nevében. „Mi ebbe beleegyeztünk, de másnap az ukrán rezsim vezetője nyilvánosan kijelentette, hogy nem fog tárgyalni” – mondta az orosz elnök.

Ez irracionális viselkedés, amelyet nehéz kiszámítani. Így pedig nem lehet terveket készíteni.

Ezért most arról beszélni, hogy megállapodunk-e valamiben és hogy miben tudnánk megállapodni, egyszerűen korai még” – nyilatkozott Putyin, ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy tanulmányozni fogja a török fél által hozzá eljuttatott iratokat, de ehhez időre van szükség.

Putyin szerint bajban vannak a bekerített ukrán katonák

Putyin azt is mondta pénteken a Rosszija 1 csatornán, hogy Ukrajna elvesztette a Kurszki területen harcoló csapatai felett a stabil irányítást,

ezért a bekerített katonák nem is igazán vannak tudatában annak, hogy milyen helyzetbe kerültek.

Hozzátette, hogy kísérletek történnek a körülzárásból való kitörésre.

Peszkov hazugságnak nevezte a The Wall Street Journal című amerikai lapnak azt az állítását, miszerint Putyin rendszeresen beszél Elon Musk amerikai milliárdossal. Azt mondta, az orosz elnök mindössze egyszer, 2022-ben kommunikált Muskkal.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000126
2024. október 25. 21:22
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­k­e­­­l­­d­­ ­a­ ­s­­­z­­­e­­x­i­ ­­­p­­­u­­­n­­c­­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
obakapimaki
2024. október 25. 20:58 Szerkesztve
Az összes ork-rain felszopó szargerincű troll geci itt veri egymásba! Mély nyomot hagyott a ratyikban a pressmanci helytartó pécsi vonaglása.. Csak úgy repkednek a centek! Éljen a nagy kommunista péntek, amikor az egyik ork-rain felszopó szargerincű troll geci nagyobb barom mint a másik és összevesznek, hogy kinek a redves pofájába verje a vén, befosott pedó debill bidé... Apátok röfög még, vagy már levágtátok? HEIL KOKAINA!.. 😂🤡💩
recipdoki
2024. október 25. 20:42
Szar van a ruszki palacsintában höhööö..Putler – amely a csúcstalákozóval azt is igyekszik bizonyítani, hogy a Kreml valójában nincs elszigetelve höhöö...pont mint Orbán mélyen behajolt Vucsicsnak és Ficonak .Putyin csak szeretne Nyugat-ellenes blokkot kovácsolni a BRICS-ből,Kínával együtt olyan intézménynek tekinti a BRICS-országokat, amely segíthet nekik megszervezni a nem nyugati államok koalícióját, hogy ellensúlyozzák az ellenséges Nyugatot és szembeszálljanak vele, az olyan országok, mint Brazília és India, ugyan támogathatják a BRICS átfogó filozófiáját, mint olyan intézményt, amely segíthet az új „többpólusú” világ kialakításában, de nem érdekeltek abban, hogy egy Nyugat-ellenes szövetséghez csatlakozzanak A párbeszédet és a diplomáciát támogatjuk, nem a háborút” – jelentette ki Narendra Modi indiai miniszterelnök is. Nocsak vihar van a paradicsomban? jó látni... Aztán mindegyiknek nyugati országok a legnagyobb, legfontosabb partnerei kivéve a ruszkikat.
Menhetten
2024. október 25. 20:33
Nem tűzszünet kell putin! Hanem béke! A szerződéseidet meg sorra mind mind megszegted! Nem indokolta a kezdetek óta, hogy miért, milyen jogon indította a háborút. Ezt a béketervet csak Orbán és Szíjártó értheti meg.. A ruszkik takarodjanak haza a megszállt területekről! Oroszország fizessen kárpótlást Ukrajnának! Ez a mocsok putykó meg álljon egy nemzetközi bíróság elé háborús bűnökért. Ezt látnám igazságos békekötésnek, amivel Oroszország megmenthet valamit a renoméjából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!