Váratlan ajánlatot kapott Putyin: Zelenszkij szeretné befejezni a háborút

2024. október 24. 13:18

Egyre rosszabb helyzetbe kerül az ukrán hadsereg.

2024. október 24. 13:18
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóiroda

Fontos bejelentést tett Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök szerint a béketárgyalások megkezdéséhez az ukrán energia-infrastruktúra elleni légitámadások befejezése lehet az első lépés – írja a Kárpáti Igaz Szó a Financial Times alapján.

Amennyiben sikerül eredményeket elérni az energia és a hajózás terén, az már jelezheti, hogy Oroszország készen áll a háború befejezésére

– fogalmazott Zelenszkij.

Zelenszkij alkuja

A cikk arról is említést tett, hogy az ukrán elnök alkuajánlatot tett Oroszországnak: nem támadják tovább az orosz energiaellátást, amennyiben Oroszország is felhagy a hasonló támadásokkal, ami a lap szerint a háború aktív szakaszának a végéhez is vezethet. Az ajánlat magában foglalja a teherhajók elleni támadások felfüggesztését is.

A Financial Times azt is hozzátette, hogy Zelenszkij kijelentésében közrejátszhat a csatatéri helyzet, mivel a kurszki betörés óta az ukrán erők nem képesek áttörést elérni,

sőt, visszaszorulóban vannak a közel ezer kilométeres frontvonalon.

Kedden a Mandiner is beszámolt róla, hogy egyre nehezebb helyzetbe kerül Ukrajna, olyannyira, hogy Zelenszkijnek hamarosan már katonája sem lesz.

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lami66
2024. október 24. 15:25
Hú, itt nagyon felpörögtek az események. Két hete rájöttek, hogy gyöztes taktika kell. Egy hete zselé bemutatta, hogyan fognak nyerni: ellentámadás, az oroszok hátrálnak Kamcsatkáig és ott aláirják a kapitulációt. Most meg újabb elmezavar. Szerencsétlen oroszok, értelmesebb ellenséget is választhattak volna.
Kormánypárti2
2024. október 24. 15:12
"Egyezzünk ki döntetlenben". 😂😂😂
Lombi
2024. október 24. 15:08
Aztmondja a zselé, ha oroszország abbahagyja a támadást, ők bizony nem menekülnek tovább.
Karvaly
2024. október 24. 15:03
Azt hittem, egy újabb ukrán béketerv, ami úgy kezdődik, hogy az oroszok kivonulnak Ukrajnából, majd 300md dollár jóvátételt fizetnek. Eggyel közelebb a valósághoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!