Spanyol lap: Zelenszkijnek hamarosan nem lesz katonája

2024. október 22. 14:04

Az El País szerint egyre elkeserítőbb a helyzet a keleti szomszédunkban.

2024. október 22. 14:04
Zelenszkij

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Senki sem akar a hadsereghez csatlakozni. Hamarosan nem lesznek emberek, akik harcolni tudnának” – írja az El País. „Az ukrán hadsereg fő problémájává vált a létszámhiány, ezért kénytelen fokozatosan teret engedni az orosz előrenyomulásnak” – jelentette hétfőn a spanyol lap a védelmi minisztérium tisztviselőire és harctéri parancsnokokra hivatkozva.

A Demokrata által kiszúrt cikk beszámolt róla, hogy több riporter a frontvonalban fekvő Kurahovo városába utazott, amely az oroszországi Donyecki Népköztársasághoz tartozik, de jelenleg ukrán ellenőrzés alatt áll. A lap szerint az orosz előrenyomulás a térségben azt jelenti, hogy a kijevi erőknek hamarosan vissza kell vonulniuk, hogy elkerüljék a bekerítést.

Az ukrán védelmi minisztérium helyszíni sajtócsoportjának vezetője névtelenséget kérve azt mondta az El Paisnak, hogy Kijev fő problémája „nem a fegyverek, hanem az emberek”. Senki sem akar a hadsereghez csatlakozni. A brigádok azt mondják, hogy nem tudnak váltani, kimerültek. Hamarosan nem lesznek emberek, akik harcolni tudnának” – írja a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisshun
2024. október 22. 16:28
jahjj, amingyárt sírva fakadok az ukronáci szomszédokért.... so anyway.
NokiNokedli
2024. október 22. 15:30
A hír az lenne, ha a(z ukrán) katonáknak nem lenne Zelenszkije.
Roadkill
2024. október 22. 14:47
war of attrition, ez volt az orosz cél kezdetektől fogva, nagyok a veszetségek mindkét oldalon, de az ukrán nácik előbb fogynak el, és ez jól van így
2024. október 22. 14:45 Szerkesztve
Z. A globalista háttérhatalom bankár zsidók -Deep State- egy országot, nemzetet írtanak ki, saját önző gazdasági, hatalmi érdekeik miatt!!! Zelenszkij ezt nem fogja élve megúszni... Túl sokat tud a saját népének tömeges gyilkolásáról a jenkik részéről, amiben saját maga is bőven kivette a részét!!! 💯😐❗
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!