Francia lap: Orbán Viktor ismét feladta a leckét Brüsszelnek

2024. október 12. 23:09

Az október 10-i Izrael-Franciaország mérkőzés nemcsak sportesemény volt, hanem fontos politikai üzenet is – mutat rá szombati cikkében a Boulevard Voltaire nevű francia lap.

2024. október 12. 23:09

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

Biztonsági okokból Izrael nem játszhat otthon, így a mérkőzéseit a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor támogatásával Budapesten rendezték – emlékeztet szombati írásában a Boulevard Voltaire nevű francia portál. 

Mint a lap rámutat: Orbán Viktor magyar miniszterelnök, akit korábban Soros György kapcsán antiszemitizmussal is vádoltak, kiválóan vizsgázott Izrael hűséges szövetségeseként, hiszen Izrael kilenc mérkőzéséből hetet rendeztek meg Magyarországon, ahol a szigorú biztonsági intézkedéseknek is hála minden mérkőzés attrocitások nélkül, zökkenőmentesen lezajlott.

Orbán feladta a leckét Brüsszelnek

A lap szerint ráadásul mindez különösen éles kontrasztban áll (a brüsszeli bürokráciának is gyakran otthont adó – a szerk.) Belgium helyzetével, ahonnan szeptemberben a Belgium-Izrael mérkőzést is Budapestre helyezték át, mivel Brüsszelben túl magas volt a terrorfenyegetettség. Mint a francia portál emlékeztet: a belga hatóságok attól tartottak, hogy az izraeli csapat jelenléte felkorbácsolhatja a geopolitikai feszültségeket és terrorcselekményeket eredményezhet.

Emlékezetes: ahogy arról a Mandiner is beszámolt, október közepén idő előtt lefújták a Belgium-Svédország Eb-selejtezőt éppen egy brüsszeli terrortámadás miatt, amikor egy arabul beszélő ember lelőtt legkevesebb két embert, akik svéd focimezt viseltek. A feltételezett elkövető a közösségi médiába feltöltött videójában a támadás után arról beszélt, hogy „Allah nevében követte el a gyilkosságokat”. Erről részletesebben itt írtunk.

És bár a lap szerint az Európai Unió célja, hogy felszámolja az antiszemitizmust, a valóságban ez továbbra sem sikerült: a zsidó közösségek nagy része még mindig veszélyben érzi magát az EU-ban. Egy 2023-as jelentés szerint az európai zsidók 96%-a találkozott antiszemitizmussal az elmúlt évben, míg Franciaországban a válaszadók 74%-a  vallott úgy, hogy a közel-keleti konfliktus miatt romlott a biztonságérzetük. Magyarországon ez a szám 9%-os a lap szerint.

Ezt is ajánljuk a témában

Vagyis a francia lap szerint ironikus, hogy a gyakran kritizált Orbán Viktor Magyarországa nyugalmat és biztonságot tudott biztosítani az izraeli csapat számára, miközben más európai országok erre nem voltak képesek.

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. október 13. 01:37
birozsleta ... 2024. október 13. 01:20 ..."𝓞𝓻𝓫á𝓷 𝓥𝓲𝓴𝓽𝓸𝓻 𝓪 𝓶ú𝓵𝓽, 𝓜𝓪𝓰𝔂𝓪𝓻 𝓟é𝓽𝓮𝓻 𝓪 𝓳ö𝓿ő!"... Be is baszna, ha egy faszkalap, nadrágszíj csattogtató, nőverő, hugyos-szaros gatyás, a gatyájában turkáló, szarcsimbókot rágcsáló tetű Poloskapeti lenne a magyarság és Magyarország jövője. 14 éve, hogy a szart markolásszátok a bilitekben. De ez a ti problémátok... Kac-kac...
csapláros
2024. október 13. 01:30
gilou-au-clavier 2024. október 13. 00:38 ..."Orbán pont azért kénytelen Izraelt szopni,"...Orbán NEM kénytelen Izraelt szopni, csak a szarfaszú fajtádnak BÜDÖS, hogy a zsidók PARTNEREK velünk abban, hogy együttműködjünk egymás kölcsönös hasznára. A focimeccsre BÉRELTÉK a stadiont, szállodai szobákat és vendéglátást fizettek, fizették a biztonsági-rendfenntartó szervezeteket és nem utolsó sorban azért ugrálsz a dühödben egy zárlatos nikkelbolhaként, mert ezzel Magyarország és a magyar kormány JÓ HÍRNEVE NŐ.
sentimental
2024. október 13. 01:25
🤮🤢🤮
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 13. 01:20
𝓞𝓻𝓫á𝓷 𝓥𝓲𝓴𝓽𝓸𝓻 𝓪 𝓶ú𝓵𝓽, 𝓜𝓪𝓰𝔂𝓪𝓻 𝓟é𝓽𝓮𝓻 𝓪 𝓳ö𝓿ő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!