Magyar Péter akcióban: ő is az „elmaradott”, „bugris”, „ostoba” Fidesz-szavazókat akarja „felvilágosítani”

2024. október 13. 06:01

Orbán ellenfelei hozzánk is szóltak Strasbourgban. Mert szerintük a magyar ember nem tudja, mit cselekszik, hisz rosszul informált. Edukálni kell hát minket!

2024. október 13. 06:01
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin

Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Magyarország-napokat tartott a brüsszeli „elit”. Nem először, vélhetően nem is utoljára. Nem „csupán” Orbán Viktor, hanem Magyarország került célkeresztbe Strasbourgban,

mert a siker láttán félelem tölti el a balliberálisok szívét.

Miért éppen Orbán Viktor? 

Az Európai Unió, amely a tagállamok feletti fennhatóságra törekszik, belső mozgásban van. A liberális médiának és a progresszív tömegkultúra harsány szereplőinek megfelelni akaró Néppárt összefogott a baloldallal, és céltáblának használja a Patriótákat.

Mert féltik a status quót, a politikai és gazdasági természetű hatalmukat.

Ezt is ajánljuk a témában

A jelenlegi képlet nagyjából úgy néz ki, hogy 

a jobbközép a gazdasági, a progresszív baloldal pedig a kulturális hatalmat sajátította ki, így közösen tartják kézben a kontinens politikai irányítását.

Ám ennek két komoly, sőt történelmi léptékű következménye van.

Egyrészről, mikor a jobbközép „átengedte” a kultúrát az egyenlőségpárti baloldallal egybefonódott kortárs liberálisoknak, akkor egyben feladta értékeit is. A tradicionális európai normákat és a keresztény erkölcsöt. Másrészről pedig, mivel a választói igény megmaradt, így szükségszerűen nőtt ki egy új jobboldal, ami az egykori gyökereit keresi. Európa múltjában és a nemzeti közösség méhében.

Az új jobboldal, amely Európában a Patrióták pártcsaládjában intézményesült, így nem más, mint visszatérés az egykor sikeres, nemzeti alapon nyugvó, rendpárti, keresztény értékelvű politizáláshoz.

Ugyanakkor kihívást jelent mind a kizárólagosságot hirdető, a progresszív kultúrát népnevelő szándékkal használó kortárs liberálisoknak, mind az erőszakosan egyenlőségre törekvő baloldalnak.

Szükségszerű volt tehát a csattanás, kódolva volt a csihi-puhi, 

elkerülhetetlen, hogy a Patrióták, illetve annak legsikeresebb vezetője, Orbán Viktor, ismét célkeresztbe kerüljön.

Az új jobboldal felemelkedésétől való félelem váltotta ki azt, hogy az Európai Parlament többsége nem a magyar soros elnökség programjával, hanem Orbán Viktor személyével és a magyar kormány politikájával volt elfoglalva.

A brüsszeliták politikai foglya lett a hazai ellenzék

Jól láthatóan előre megírt beszédeket, illetve Magyar Péter és Dobrev Klára (talán még Donáth Anna) által tollba mondott vádakat próbáltak Orbán Viktor fejéhez vágni.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Fake news-erdő, ténybeli tévedések egész sora, alaptalan rágalmak. Ez lenne az érveken alapuló vita és párbeszéd háza? Ugyan már!

Meglehetősen sikertelenül. Hisz a magyar miniszterelnök felvette a kesztyűt és azonnal cáfolt jó néhány tényszerűen hamis vádat.

A hazai baloldalnak, vagyis az egy követ fújó Dobrev Klárának és Magyar Péternek annyi öröme volt csupán, hogy a magyar belpolitikát sikerült kivinni nemzetközi színtérre.

A kudarcok viszont ennél sokkal súlyosabb. Ismét lepattantak Orbán Viktor következetes politikájáról, ráadásul (és ez ismét zsákutcába viszi őket) továbbra is az európai centrista „elittől” függ a létük. Magyar Péteré a Néppárttól, Dobrev Kláráé a szociáldemokratáktól. Két olyan politikai közösségtől, amely egymáshoz formálódott az elmúlt évtized során, közös nevezőjük pedig a neoliberális politika és a progresszív kultúra lett.    

Ma már sem Dobrev Klára, sem Magyar Péter nem ura a saját politikájának; 

előbbi évek óta csak kényszerpályán van, utóbbi pedig mostantól – a mentelmi joga miatt hatványozottan is – a brüsszeliták politikai foglya.

Ezt is ajánljuk a témában

Tehát nemcsak a kereszténydemokrata értékeket valló Néppárt adta fel az értékelvű politikáját és a szuverenitását, hanem a magyar ellenzék színe-java is. 

Kivétel nélkül.

Mitől reszket Brüsszel?

Az európai „elit” valójában a szavazóktól félti a demokráciát, és nem is annyira Orbántól. Rettegnek az emberek véleményétől. Hiába aggódnak óránként, hogy diktatúra, autokrácia, meg hibrid rendszer van, igazából az fáj nekik, hogy Magyarországon (és egyre több országban) a többség már nem hisz nekik.

Az Orbán-kormány politikája és a szuverén Magyarország sikere az európai balliberális oldallal összefonódott, identitását elveszítő jobbközép erők számára intő jel.

Ijesztő jövőkép, hisz a hatalomvesztésük ideálképe. Ezért nem „csupán” Orbán politikájától, hanem a magyar emberektől félnek. Ennek jól látható megnyilvánulása volt, hogy Ursula von der Leyen és Manfred Weber után

számos EP-képviselő külön a magyar emberekhez is szólt. Ahogy Magyar Péter és Dobrev Klára is…

Ezt is ajánljuk a témában

Mert szerintük a magyar ember nem tudja, mit cselekszik. Rosszul informált. Nem elég felvilágosult. Nem tudja, mi a jó nekik.

Ahogy Magyar Péter mondta: átmosta a magyar ember agyát a propaganda.

Sértő álláspont – valljuk meg! És nem Orbán Viktorra, hanem a magyarokra nézve.

Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy 

a brüsszeliták – Magyar Péter és Dobrev Klára súgására – nemcsak Orbán Viktort és politikáját, hanem Magyarországot vették célkeresztjükbe.

Mert Magyarország példája veszélyes a hatalmukra nézve. Ezért nem kizárólag a magyar miniszterelnököt, hanem a magyar embereket is többször megsértették a strasbourgi parlamenti ülésen. Mondhatnák, hogy a brüsszelitáktól már megszoktuk, Dobrev Klárától sem vártunk többet, de Magyar Péter testtartása azért valamennyire meglepő.

Idehaza már meghaladtuk a progressziót

A csütörtöki csihi-puhi azzal a tanulsággal is szolgált, hogy 

nem nekünk kell felzárkózni a Nyugathoz, sokkal inkább a Nyugatnak kell felzárkóznia Magyarországhoz.

Nálunk ugyanis már a hagyományos baloldali szakértelem (ami Csurka István szerint komcsi trükk) megkérdőjeleződött, ahogy az államvezetési kompetencia is elillant, miközben a liberális értelmiségi holdudvar megfogyatkozott, intellektuálisan kiüresedett. Elmentek a nagyok, megdőltek a progresszív bálványok, és az évtizedes kontraszelekciónak hála megérkeztek azok a „jól informált” törpe óriások, akiknek a nyugati minták szolgai másolásán túl semmi nem jut eszükbe. Mégis azt gondolják, hogy mindenhez értenek.

Momentum, Márki-Zay Péter és most Magyar Péter. Ugyanaz a sorminta.

Ők azok, akik azt gondolják, hogy mindenhez (a mindenhez is!) értenek: koronavírus, háború, infláció. Bevándorlás, gender. Közoktatás, egészségügy. Magyar Péter esetében a MÁV és a Volán…

Ezt is ajánljuk a témában

Ez a mindentudás-érzet öröklődik szüntelen, generációról generációra. Annyi változott „csupán” az elmúlt tíz évben, hogy a többség már nem hisz nekik. Egyébként is röhejes, amikor valaki mindenben kompetensnek tartja önmagát.

Magyar Pétert is ugyanaz a nemzetközi érdekeket kiszolgáló kör támogatja, de ma nem hívják meg a belpesti szalonokba, mert ártanának neki.

A mindenhez értés viszont oda vezet, hogy aki másként gondolkodik, az szerintük hülye. Buta tehát a Fidesz-szavazó; ostoba, aki féli a migrációt; korlátolt, aki nem ért egyet az LMBTQ-jogokkal. Akkorára dagadt ismét az SZDSZ-től eredeztethető hübrisz, hogy szentül hiszik: a magyar embert edukálni kell.

Magyar Péter és köre szerint is a Fidesz-propaganda tehet mindenről, azaz a magyar ember nem jól informált, nem elég felvilágosult.

Ám van itt legalább három bökkenő!

Először is, leostobázni a társadalom többségét, miután nem engem választanak, nem éppen demokratikus viselkedés.

Másodszor:

időszerűtlenné vált a progresszívek elittudata. 

Nevetségesek lettek.

Ki hiszi el a most „regnáló” balliberális értelmiségről, hogy képes valami innovációra? Vagy ki hiszi, hogy Magyar Péter a rombolásnál többre képes?

A nyugati minták szolgai másolása és a „minden szar” ismételgetése ugyanis nem intellektuális teljesítmény.

Harmadszor pedig: észre kellene venni, hogy az elmúlt tíz évben Magyarországon trónfosztás történt – nemcsak politikai, hanem kulturális értelemben is.

Megkérdőjeleződött a haladás filozófiája, megdőlt a baloldali szakértelem mítosza és kiüresedett a liberális univerzum.

A posztkommunisták elittudata időszerűtlenné vált, a balliberális oldalon nincs innováció, csak a Nyugat szolgai másolása maradt.

Így nem is olyan nagy csoda, hogy a kontraszelekciónak hála megérkeztek a „jól informált” törpe óriások. Elég csak ránézni a Momentumra… Márki-Zay Péterre… és most Magyar Péterre!

Persze, érthető, hogy megnyugvást jelent azt mondani, hogy

azért tolódott jobbra a társadalom, mert az emberek hülyék.

Meg biztos segít a túlélésben az a hit, hogy a balliberális oldalnak most is igaza van, csak átmosták az emberek agyát. De a végén mégis oda fogunk kilyukadni, hogy az önmagukat demokratikusnak tartó, a jogállamiságért aggódó baloldali művészeknek, értelmiségieknek és politikusoknak nem a rendszerrel, hanem az emberekkel van bajuk.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Az Európai Parlament totálisan fogalmatlan képviselői pedig tanulhatnának egy kis demokratikus kultúrát Kazahsztántól.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 613 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai Értékek Zombie
2024. október 13. 20:07 Szerkesztve
Nagyon jó írás, az elmúlt hetek egyik legjobbja itt a Mandin és azon túl! 👍 A tartótisztek illetve a segéderők szereplése és támogatásnak szánt expozíciója az EP-ben furcsa módon nagyon sokat ártott Fostos Kaki Peti és szektája számára. A Dobrevet nem mondom mert ő már "halott"! Ez a vita leleplezte az egész összeesküvést. A magyar kormányt és annak miniszterelnökét külföldön támadó szarházi "magyar" képviselők megvett és idegen érdekeket szolgáló hazaárulók! 💩💩🤡🤡
sexykitty-5000110
2024. október 13. 20:04
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­é­­­k­­­e­l­­d­ ­a­­­ ­­s­­­z­e­x­­­i­­­ ­p­u­­n­c­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Triton77
2024. október 13. 20:02
Ez az MP egy sz@rember….. na innentől kezdve teljesen mindegy miről pofázok
Robert-N
2024. október 13. 19:53
magyarok2026 2023 végén a GDP-hez viszonyított államadósság aránya Észtországban (19,6 százalék), Bulgáriában (23,1 százalék), Luxemburgban (25,7 százalék), Dániában (29,3 százalék), Svédországban (31,2 százalék) és Litvániában (38,3 százalék) volt a legalacsonyabb, a legmagasabb pedig Görögországban (161,9 százalék), Olaszországban (137,3 százalék), Franciaországban (110,6 százalék), Spanyolországban (107,7 százalék) és Belgiumban (105,2 százalék) volt. A magyar államadósság 74,1%-ról 73,5%-ra csökkent.  httáps://hvg.hu/gazdasag/20240422_eurostat-koltsegvetesi-hiany-europai-unio
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!