Német lap: Mindenki Manfred Webert szidja – ami azt jelzi, hogy jól végzi a dolgát

2024. október 12. 11:55

A héten saját pártja, a zöldek és Orbán Viktor is a Néppárt frakcióvezetőjét szidta.

2024. október 12. 11:55
CSU party conference 2024.

Nyitóképe: Frank Hoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Orbán Viktor hungarofóbnak nevezte az EPP frakcióvezetőjét, a zöldek azzal vádolják, hogy a jobboldali szélsőségesek barátja, saját pártja pedig azt veti a szemére, hogy túl közel áll a zöldekhez – írja Josef Kelnberger a Süddeutsche Zeitung hasábjain, azt állítva, hogy a politikus mottója nem más mint:

sok ellenség, nagy becsület.”

A szerző szerint a német politikus számtalan mélységet és magasságot megélt politikai karrierje során; a legnagyobb mélység az volt, mikor nem sikerült az Európai Bizottság elnöki székét megszereznie. 

A német lap felidézi a héten az Európai Parlamentben történt Weber-Orbán összecsapást. Leírják, hogy Weber azzal támadta a magyar miniszterelnököt, hogy túl van a csúcson, amire Orbán azt mondta, hogy a német politikus személyes okokból támadja őt, mivel ő akadályozta meg, hogy Weber legyen a Bizottság elnöke. 

A szerző elismeri, hogy Orbán nem nevezhető a múlt emberének, hiszen a cikk által „szélsőjobboldalinak” bélyegzett szuverenista tömb olyan erős lett, hogy Weber nem fogja tudni megkerülni őket. 

A cikk azt is megjegyzi: a hírek szerint Weber állandóan Markus Södernek, a Keresztényszociális Unió vezetőjének az idegeire megy. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
goldie-2
2024. október 12. 14:18
Orbán Viktorra gondolt?
magyarok2026
2024. október 12. 14:15
Hungarofóbozik a tolvaj töpszli cigany:DDDDDDD
pesti051
2024. október 12. 14:14
Ha sokan mondják neked, hogy hülye vagy, az még lehet, hogy igaz.
sexykitty-5000109
2024. október 12. 13:56
🍓 ️ ­É­r­­t­é­­k­­­e­l­­d­ ­­a­­­ ­­­s­­z­e­x­­­i­­ ­p­­­u­n­c­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!