Orbán Viktor pontról pontra zúzta szét Manfred Weber hamis vádjait (VIDEÓ)

2024. október 09. 11:17

A magyar miniszterelnök tételesen cáfolta az Európai Néppárt elnökének minden állítását.

2024. október 09. 11:17
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök ismerteti a magyar uniós elnökség programját az Európai Parlament ülésén Strasbourgban 2024. október 9-én.

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor az Európai Parlamentben alaposan helyretette Manfred Webert. Az Európai Néppárt elnöke azt állította, senki nem áll szóba a magyarokkal. Ez súlyos sértés mindenkire nézve, akikkel eddig tárgyaltam – válaszolt Orbán. „A francia elnök, a német kancellár, az olasz miniszterelnök – ön szerint ők senkik?” – kérdezte a magyar kormányfő Webert

Az Európai Néppárt elnöke arról is beszélt, a Fidesz elbukta az EP-választásokat. Orbán aláhúzta: a Fidesz-KDNP 45 százalékot kapott az EP-választáson, a németeknél a CDU-CSU a szavazatok 30 százalékát szerezte meg.

Ki győzött akkor?”

– tette fel a költői kérdést a magyar kormányfő.

Ezért hungarofób Manfred Weber

A magyar miniszterelnök nyíltan elmondta, hogy meglátása szerint az Európai Néppárt vezetője azért lett hungarofób, mert végül nem ő lett az Európai Bizottság elnöke.

Weber ott akart ülni, ahol most Ursula von der Leyen ül.

Orbán Viktor leszögezte: ő támogatta volna Webert, de Weber azt mondta, a magyarok szavazataival nem akar bizottsági elnök lenni, nem is lett – mutatott rá a magyar miniszterelnök.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2024. október 09. 13:12
Totális utazási kontroll Az Európai Bizottság megfogalmazott két javaslatot a schengeni térségbe beutazó és onnan kiutazó személyek útlevelének és személyazonosító igazolványának digitalizálására, erre hoznák létre az „EU Digital Travel” applikációt. A közlemény szerint az EU külső határainak átlépésekor az uniós és a nem uniós polgárok szisztematikus ellenőrzésen esnek át, ezeket az ellenőrzéseket pedig jelenleg fizikai módon, a határátkelőhelyeken végzik. Mivel csak 2023-ban közel 600 millió határátlépést regisztráltak, szükségesnek érezték, hogy gyorsabbak legyenek a határon végzett ellenőrzések, illetve zökkenőmentesebb legyen az utazás. A Bizottság ezért az „EU Digital Travel” nevű applikáció bevezetését javasolja, ahol az utazók létrehozhatják és tárolhatják digitális utazási igazolványaikat. Az új szabályok a Bizottság szerint megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a schengeni térségbe való beutazást és a térségen belüli utazást.
madre79
2024. október 09. 13:00
Igaz, hogy bevettem egy vérnyomáscsökkentőt, mert ez a csúcs az aljasság csúcsa volt, de OV felmosta velük a padlót a végén!
Medici
2024. október 09. 12:51
Ez jó, ez nagyon teccet. Ugyanakkor újra felteszem a kérdést: mit keresünk mi egy olyan unióban, ahol a képviselők szellemi szintje a Mariana-árok mélységében van?
recipdoki
2024. október 09. 12:43
Melléhamisbeszél és soha nem volt sikerekkel,dicsőségekkel ,populista propagandával kérkedik,de nem különb a másik MP sem ,jól megtanulta Orbántól ,zsák és foltja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!