Magyar Péter úr, ma nagyon beszédesnek tetszett lenni! Tán csak nem a mentelmi joga miatt teper ennyire?

2024. október 09. 19:49

A TISZA-vezér Brüsszel politikai foglya lett, önként és dalolva átállt Brüsszel oldalára.

2024. október 09. 19:49
null
Nagy Ervin
Nagy Ervin

Nyitókép: Magyar Péter Facebook-oldala

A gesztusok néha beszédesebbek, mint az élő szó. Így van ez a politikai diskurzusban is. Az Európai Parlament bábeli zűrzavarában is remekül érthető, azaz komoly üzenetértéke van a tapsnak, a pfujolásnak, az el- és odafordulásnak, a kézfogásnak és az artikulálatlan hőbörgésnek is.

Az európai kultúrában a metakommunikáció univerzális jelrendszer.

Éppen ezért volt „beszédes”, hogy Magyar Péter – mielőtt felmondta volna az ellenzéki mantrát az strasbourgi plenáris ülésen – gátlástalanul odalépett Orbán Viktorhoz egy kézfogásra. Mert egy „szintre” akar kerülni a miniszterelnökkel.

Ezt is ajánljuk a témában

És kattantak is vakuk, megszületett a várva várt nagy fotó!

Magyar Péter, mint az ellenzék vezére, a kihívó maga, egy fotón a miniszterelnökkel!

Micsoda illúzió!

De ez is a politika része, akár a metakommunikáció. Hitet kell adni a követőknek, még akkor is, ha Magyar valójában nagyon pici Orbán Viktorhoz képest.

De a legtöbbet abból tudtuk kiolvasni, hogy

Magyar Péter állva tapsolt az Ukrajna felfegyverzését szorgalmazó Ursula von der Leyen, majd a magyarok ellen uszító Manfred Weber beszéde után.

Ugyan a TISZA-vezér a kampány során azt ígérte, hogy pártja Brüsszelben a magyar emberek érdekeit fogja képviselni (és mindig bejárnak az ülésekre…), most mégis az látszik, hogy jól megválogatott gesztusaival a mentelmi jogáért teper.

De nem ez lenne az első alkalom, hogy nem tartja be egykori ígéretét.

Ezt is ajánljuk a témában

Ennek azonban van egy fordított olvasta is: 

Gyakorlatilag Brüsszelen múlik Magyar Péter személyes szabadsága, azaz a mentelmi joga. És a politikai jövője is. Emiatt ki van szolgáltatva a Néppártnak, személyesen Webernek és Ursula von der Leyennek.

De ennek tudható be az is, hogy a Tisza Párt görög (!) ellenjelöltet állított az Európai Parlament Szerbia-delegáció alelnökének jelölt vajdasági Vicsek Annamária helyett. Az ITRE szakbizottságban pedig a rezsicsökkentés ellen szavazott Lakos Eszter. És a puzzle összeállt! 

Magyar Péter így Brüsszel politikai foglya lett, önként és dalolva átállt Brüsszel oldalára. 

A mentelmi eljárás jelenleg csak a lopás miatt indult büntetőeljárás miatt van. De zajlik már a nyomozás hűtlen kezelés gyanúja miatt a diákhiteles szerződések kapcsán is. Tehát nagy a tét!

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert-N
2024. október 09. 22:22
genusnexxt 2024. október 09. 22:21 Robert-N 2024. október 09. 22:16 "Ki az a Tompika hugyos" Tompika nem húgyos, hanem narkós, te vén húgyos geci:) #pedofidesz #sehonnaibitanorban ---- Hugyosom ne kínlódj ennyire, beszarsz. :DDDDDD "Putyin becsicskult" na....... :DDDDD
sexykitty-5000107
2024. október 09. 22:22
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­­é­k­­e­­­l­d­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­u­­n­c­­i­­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Robert-N
2024. október 09. 22:21
genusnexxt 2024. október 09. 22:16 Zseniális felvétel látott napvilágot a segghülye Tompikáról, ahogyan hergeli magát az EP előtt előadott hazugsagcunamija előtt. Íme a fidkány EP küldöttség vezetője, Mr. Szánalom Buksikáim, wehehehehe. háttps://www.facebook.com/share/v/of9DU58e8HCvGPpR/ ----- Leégtetek rendesen. Dobrev vicsorog teljes hangerővel :DDDDD
genusnexxt
2024. október 09. 22:21
Robert-N 2024. október 09. 22:16 "Ki az a Tompika hugyos" Tompika nem húgyos, hanem narkós, te vén húgyos geci:) #pedofidesz #sehonnaibitanorban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!