„Magyar Péter újabb EP-képviselője bizonyította, hogy ha tehetnék, azonnal eltörölnék a rezsicsökkentést”

2024. október 01. 14:49

Magyar Péter pártja a brüsszeli elvárásoknak való megfelelés érdekében a magyar családokkal szemben a nagy energiacégek oldalán áll – hangsúlyozta Gyürk András, a Fidesz EP-képviselője.

2024. október 01. 14:49
null

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

A Tisza Párt, ha tehetné, eltörölné a rezsicsökkentést. Ezt bizonyítja, hogy Magyar Péter pártjának EP-képviselője, Lakos Eszter, megszavazta az Európai Parlament Ipar, kutatás- és energiaügyi (ITRE) szakbizottságának a COP 29 éghajlatváltozási konferenciájáról szóló véleményét – olvasható Gyürk András sajtóközleményében.

A Fidesz EP-képviselője, a Patrióták Európáért képviselőcsoport tagja kijelentette: 

A dokumentum támogatói kifogásolják a lakossági energiatámogatások, mint például a rezsicsökkentés, mértékét és azok kivezetésére szólítanak fel. Jóérzésű, valóban a magyar emberekért, családokért dolgozó politikai erő ehhez nem adhatja a nevét.” 

A klímaváltozás elleni küzdelem kiemelt fontossággal bír a Fidesz számára. „Azonban a szén, a kőolaj, és a földgáz használatának leállítása, illetve az orosz földgáz azonnali embargója alapjaiban rengetné Közép-Európa és Magyarország energiaellátásának biztonságát. Ezek veszélyes és abszurd követelések” – hangsúlyozta a fideszes politikus. 

A Tisza Párti Lakos Eszter által támogatott dokumentum továbbá kifogásolja a lakossági energiatámogatások, köztük a rezsicsökkentés, meglétét és sajnálatát fejezi ki azok túl magas mértéke miatt. 

Gerzsenyi Gabriella nyilatkozatait követően Magyar Péter újabb EP-képviselője bizonyította, hogy ha tehetnék, azonnal eltörölnék a rezsicsökkentést. Ez a szavazás világos bizonyítéka annak, hogy a Tisza Párt a brüsszeli elvárásoknak való megfelelés érdekében a magyar családokkal szemben a nagy energiacégek oldalán áll” – fogalmazott Gyürk András.

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, Gerzseniy Gabriella a következőt írta tavaly a rezsicsökkentésről a közösségi oldalán: „Számtalanszor leírtam jómagam is még brüsszeli tisztviselőként, hivatalos jelentésekben, hogy a rezsicsökkentéssel maga alatt vágja a fát az ország, véget kellene neki vetni. Hasztalan. Hát, most már nincs hivatalos mandátumom, hogy erre javaslatot tegyek” – írta a Tisza Párt EP-képviselője, aki 2005 és 2021 között tevékenykedett Brüsszelben, az Európai Bizottságnál.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o1gtolvaj-3
2024. október 01. 17:20
A kurva anyukajat a nevtelen propagandistanak!
llnnhegyi
2024. október 01. 17:02
Zsák a foltját! MP hátán TB!
RasPutin
2024. október 01. 16:35
Ízisz 2024. október 01. 16:29 A rothadó fejedben a petéző bögjök hangja!!! 💤💤💤💤 Mik azok a bögjök fidesz lotyó? :)))))))))))))
RasPutin
2024. október 01. 16:33
5m007h 0p3ra70r 2024. október 01. 16:30 2024. máj 07. Megawattóránként 31-34 eurós szintre csökkent az elmúlt hetekben a gáz jegyzési ára az Európában irányadó holland gáztőzsdén. Ez átváltva 110–120 forintos köbméterenkénti árnak felel meg. Mit jelent ez? Azt, hogy mára a piaci gázár alig nagyobb, mint az úgynevezett rezsicsökkentett 102 forintos hazai ár, és töredéke a 767 forintos „lakossági piaci árnak”, amit a támogatott keret fölött fogyasztók fizetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!