Magyar Péter állítja, a Fidesz emberei „egyetlenegy szakmai vitába nem képesek beleállni”, pedig pont ő nem áll ki ellenük

2024. október 01. 10:30

A Tisza Párt vezetője nemrég bevallotta, hogy párttársaira nyilatkozatadási szabályok vonatkoznak.

2024. október 01. 10:30

Nyitókép: Magyar Nemzet/képernyőfotó

Magyar Péter a napokban a Komárom-Esztergom vármegyei Tisza Sziget találkozón Gulyás Balázzsal, a Gulyáságyú Média műsorvezetőjével beszélgetett. A fórumon többek között azt állította, hogy a fideszes politikusok és a kormánytagok „egyetlenegy szakmai vitába nem képesek beleállni”.

 „Legyen szó egészségügyről, oktatásról, közlekedésről, energiapolitikáról, költségvetési helyzetről, külpolitikáról” – sorolta a témaköröket.

Többször is „kiangolnázott” a vita elől

Pedig csak az elmúlt hetekből több olyan példát tudunk hozni, amikor maga a Tisza-vezér „angolnázott” ki a vita elől. 

A köztévé az elmúlt hetekben kétszer is felajánlotta, ha vállalja, megszervezik a találkozót közte és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója között a 48 perc című műsorban. 

Először szeptember 19-ét javasolták, amire a politikai igazgató igent is mondott, ám a Tisza Párt vezetője az árvízi védekezésre, illetve arra hivatkozva, hogy ő csak Orbán Viktorral hajlandó leülni, elállt a lehetőségtől.

Ezt is ajánljuk a témában

A hírre Orbán Balázs akkor a következőképp reagált: „Hónapok óta nyomasztja Magyarország politika iránt érdeklődő közvéleményét azzal, hogy Önnel senki nem vitázik, és nem hívják a köztelevízióba.

 Ezek után pedig, amikor teret és felületet kapna, angolnákat meghazudtoló módon igyekszik kibújni a vita alól. 

Sebaj, én megvárom. Kíváncsi vagyok, hogy a következő alkalommal mi lesz a kifogás.”

Azonban a köztévé nem adta fel: újra meghívta Magyart a vitaműsorba, október 3-ára. A Tisza Párt vezetőjének azonban ez sem volt jó, mondván, „amúgy sem a Fideszben és a kormányban érdemi pozícióval nem rendelkező Orbán Balázzsal van dolga”.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezek után Orbán Balázs tett még egy kísérletet, azt javasolta, az Európai Parlamentben, a magyar uniós elnökség bemutatása kiváló alkalom lehet, hogy a magyar közmédia szervezésében megtartsák végre kettejük között a vitát, és 

felszólította a Tisza Párt elnökét, hogy vállalja el, „ne legyen gyáva”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Vitázni nem állnak ki, de a fenyegetés megy

Később Magyar párttársa, Gerzsenyi Gabriella sem vállalta a vitát a köztévében. Az EP-képviselő Dömötör Csabával vitázott volna. 

A vita egyik központi témája az lett volna, hogy a Tisza Párt képviselője az Európai Parlamentben a multinacionális cégeket támogatta a rezsicsökkentés kapcsán, míg a Fidesz továbbra is kitartott a családokat segítő intézkedés mellett.

A sorban ez már a negyedik alkalom volt, hogy Tisza Párt lemondta a nyilvános szereplést

mindezek mellett az MTVA-t is megfenyegették.

A párt sajtóosztálya válaszlevelében azt írta,  

Nemsokára találkozunk a Kunigunda utcában. Vagy így, vagy úgy.”

A közmédia a történtekre úgy reagált, hogy „természetesen a továbbiakban is hívni és várni fogják a Tisza Párt képviselőit a műsorba,  függetlenül attól, hogy folyamatosan gyalázzák a közmédiát és munkatársait.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Párttársaira nyilatkozatadási szabályok vonatkoznak

Gerzsenyi Gabriella esete kapcsán a Magyar Nemzet hívta fel arra a figyelmet, hogy 

a Tisza Párt képviselői az elmúlt időszakban többször is meghívást kaptak a köztévébe, de mindig elutasították a részvételt.

Ennek okáról árulkodhat, amit Magyar Péter a Telexnek mondott nemrég. A Tisza Párt vezetjóe ugyanis bevallotta, hogy  nyilatkozatadási szabályok vonatkoznak a fővárosi képviselőikre.

Nem akarjuk, hogy Bohár Dani és Deák Dani ott lihegjen a nyakukban, és zaklassa őket” 

– jelentette ki Magyar Péter.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kotucso
2024. október 01. 13:29
Pont amikor valaki kéz és láb nélkül kiabálja, hogy fut a gyáva.
mirage-2
2024. október 01. 13:28
NÁCI SÖPREDÉK ???? HISZEN AZOK TI VAGYTOK LIBERNYÁKOK !!!
herden100
2024. október 01. 13:27
🇺🇸 m.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM&pp=ygURYW1lcmlrYSByYW1tc3RlaW4%3D 🇺🇸 m.youtube.com/watch?v=v4BCHAQxE2g&pp=ygUQcmFtc3RlaW4gYW1lcmlrYQ%3D%3D
kircike
2024. október 01. 13:07
magyarok2026 Beindult a szarosgyuri propaganda! Nagyon pofára fogtok esni mint a jobbik!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!