Magyar Péter után most egy párttársa menekült el egy nyilvános vita elől

2024. szeptember 25. 07:37

Ez már a negyedik alkalom, hogy Tisza Párt lemond egy nyilvános vitát, grátiszként most a köztévét is megfenyegették.

2024. szeptember 25. 07:37
null

Nyitókép forrása: Az EU Debates Youtube-oldala

A Tisza Párt negyedik alkalommal is visszautasította a közmédia 48 perc című műsorának meghívását – hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában. A tervek szerint Gerzsenyi Gabriella és Dömötör Csaba vitázott volna pártjaik álláspontjairól, Magyarország európai uniós képviseletét illetően – írta meg a Magyar Nemzet.

A vita egyik központi témája az lett volna, hogy a Tisza Párt EP-képviselője az Európai Parlamentben a multinacionális cégeket támogatta a rezsicsökkentés kapcsán, míg a Fidesz továbbra is kitartott a családokat segítő intézkedés mellett.

A tervezett vita azonban ezúttal sem valósulhatott meg, miután a Tisza Párt sajtóosztálya elutasította a közmédia felkérését, sőt, még egy fenyegető választ is intéztek a vitát szervező köztévének.

 Nemsokára találkozunk a Kunigunda utcában. Vagy így, vagy úgy”

– fogalmaztak.

A közmédiában elhangzott, hogy „természetesen a továbbiakban is hívni és várni fogják a Tisza Párt képviselőit a műsorba, függetlenül attól, hogy folyamatosan gyalázzák a közmédiát és munkatársait.” A Magyar Nemzet korábban arról is beszámolt, hogy a Tisza Párt képviselőit az elmúlt időszakban többször is meghívást kaptak a köztévébe, de mindig elutasították a részvételt.

Elsőként Magyar Pétert, a Tisza Párt elnökét hívták meg, hogy a 48 perc című műsorban Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával vitázzon. Magyar Péter azonban azzal az indokkal utasította vissza a meghívást, hogy az árvízi helyzettel foglalkozik.

A visszautasítás után Orbán Balázs élesen reagált, kijelentve: 

hónapok óta nyomasztja Magyarország politika iránt érdeklődő közvéleményét azzal, hogy Önnel senki nem vitázik, és nem hívják a köztelevízióba. Ezek után pedig, amikor teret és felületet kapna, angolnákat meghazudtoló módon igyekszik kibújni a vita alól.

A közmédia új időpontot ajánlott a vitának, de Magyar Péter ezt is visszautasította. Miután már kétszer is elkerülte a vitát, Orbán Balázs újabb javaslatot tett neki: „A magyar uniós elnökség bemutatásán az Európai Parlamentben a tervek szerint én is ott leszek, illetve Ön is ott lesz mint képviselő. Pontosabban elvileg Önnek is ott kellene lennie” – írta. Hozzátette: 

ha a televízió is beleegyezik, akkor remélem, hogy ez így Önnek is elfogadható lesz, és nem jön több angolnázás, vádaskodás, elsomfordálás.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2024. szeptember 25. 11:08
Tüntetni akar menni a köztévéhez, a tiszafostos. Mindjárt be is kell lökni a studióba és ott élőztetni, kérdéseket feltéve neki.
csapláros
2024. szeptember 25. 10:53
files32 2024. szeptember 25. 07:50 ..."Változatlanul özönlenek a turisták a belga fővárosban ahhoz az esővíz levezetőcsőhöz, amelyen át Szájer József négy éve menekülni próbált,"... Na, ne röhögtess: TE vagy az az egyedüli turista, aki oda özönlik, Orbán bukásának napján, minden kedden, hogy ott verd ki magadnak, persze éjszaka, és pianínóban, a gatyádat nem lehúzva... hátha egyszer szerencséd lesz, és bejön a dolog... Kac-kac...
csapláros
2024. szeptember 25. 10:39 Szerkesztve
koronaszepe 2024. szeptember 25. 08:42 ..."A Tisza szempontjából érthető, hogy nem kívánnak vitatkozni, látszik, hogy hol tanulták a szakmát! "... Szakmája, EZEKNEK ??? Na ne röhögtess !!! Ezeket egy sarki kocsma ivóközössége is felülmúlja szakmailag, SŐT azok nyomják csak le a Tiszásokat igazán, úgy, hogy még a csontjuk is beleroppan !!! Ezek ott élősködtek, mint a vérszívó denevérek a Fidesz testén, de a JELLEMÜKBŐL kifolyólag csak a Fideszben is kétségtelenül (és tulajdonképpen mindenütt) megtalálható szar az, ami rájuk ragadt annyira, hogy MÁRA kénytelenek voltak elválni a májtól... Kac-kac...
bondavary
2024. szeptember 25. 10:36 Szerkesztve
"orion8 2024. szeptember 25. 08:55 Dehát Orbán Viktor menekül el egy vita elől. Tóni, Nem kellene hülyét csinálni magatokból." Peti szeretné, ha Orbán azzal, hogy leáll vele vitázni, felemelné őt a saját szintjére, vagy Orbán önmagát süllyesztené le Peti szintjére. Peti számára legitimációt jelentene, hogy Orbánnal vitázhat. Peti kezdje alacsonyabb szinten, a saját szintjén, de már azt sem vállalja. Lázár Jánost vitára hívta, aztán, amikor Lázár elmondta, hogy ez vita lenne, beszélgetés a közlekedésről, és nem reality show Peti elképzelése szerint, akkor Peti durcásan elhallgatott. Ahogyan csapatának többi, külföldi tartótisztekkel működtetett tagja sem vállal vitát. Érdemes megnézni az Index interjúját Vogel Evelinnel. Ő volt Varga Judit után a másik nő, aki segített elindulni a saját erőből nem sokra képes Petinek. Sok mindenben egybevág az, amit a két nő elmondott Petiről. Peti Vogel Evelin szerint sem olyan, mint amilyennek láttatja magát. Ezért nem vállalja a vitát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!