Magyar Péter EP-képviselője szerint az a baj a rezsicsökkentéssel, hogy túl olcsó így az energia az embereknek

2024. szeptember 29. 19:32

Ebben a formában nem támogatható a rezsicsökkentés a Tisza Párt európai parlamenti képviselője, Gerzsenyi Gabriella szerint.

2024. szeptember 29. 19:32
Gerzsenyi Gabriella és Magyar Péter

Nyitókép: Gerzsenyi Gabriella Facebook-oldala

Márki-Zay Péter-féle rezsipolitikát villantott Magyar Péter EP-képviselője, ugyanis szerinte az a baj a rezsicsökkentéssel, hogy amiatt túl olcsó az energia az embereknek.

Ezt is ajánljuk a témában


Gerzsenyi Gabriella korábban az Európai Bizottságnál dolgozott, ahol – idézzük az EP-képviselőt – „hivatalos jelentésben leírtuk azt, hogy ebben a formában nem támogatható ez a rendszer”, szerintük „az segítené a lakosság érdekét és helyzetét”, hogyha ösztönöznék az embereket a megtakarításra. Gerzsenyi szerint a rendszer „jelenlegi formájában nem ösztönzi az embereket a megtakarításra, mert 

ha úgy is olcsó, akkor miért foglalkoznának vele, hogy mennyit fogyasztanak”

A burkolt áremelésről szóló nyilatkozat elején – természetesen – Gerzsenyi Gabriella leszögeze: „a Tisza párt képviselőjeként mi abszolút a magyar emberek érdekében szeretnénk dolgozni”.

Magyar bizalmasa egyébként korábban Brüsszelben évekig támadta a rezsicsökkentést.

A Tisza Párt képviselője a következőt írta tavaly a rezsicsökkentésről a közösségi oldalán: „Számtalanszor leírtam jómagam is még brüsszeli tisztviselőként, hivatalos jelentésekben, hogy a rezsicsökkentéssel maga alatt vágja a fát az ország, véget kellene neki vetni. Hasztalan. Hát, most már nincs hivatalos mandátumom, hogy erre javaslatot tegyek” – írta Gerzsenyi, aki 2005 és 2021 között tevékenykedett Brüsszelben, az Európai Bizottságnál.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. szeptember 29. 21:35
Lassú ez a Kitty lotyó nagyon, már ketten is leelőztük:))
Korn
2024. szeptember 29. 21:33
Ugyanolyan faszkalap, mint az összes többi ellenzéki
sexykitty-5000098
2024. szeptember 29. 21:28
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­­k­­­e­­l­­­d­ ­a­­­ ­s­z­­e­x­­­i­­ ­p­­u­n­c­­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Fregoli
2024. szeptember 29. 21:26
Ez hülye... Pont a magyar rezsicsökkentés, ami spórolasra ösztönöz. Mindenki igyekszik a kvótában maradni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!