Továbbmenetel a Tisza Párt: hátba szúrták a vajdasági magyarokat Brüsszelben

2024. október 03. 19:22

Vicsek Annamáriával szemben egy ellenjelöltet állítottak, akit meg is szavaztak.

2024. október 03. 19:22

Nyitókép: Vicsek Annamária Facebook-oldala

Találóan fogalmazott Dömötör Csaba fideszes EP-képviselő nemrég, mikor kijelentette, hogy Magyar Péter képviselői „ott folytatják, ahol a Momentum abbahagyta”.

A Tisza Párt politikusai úgy tűnik, hogy nemcsak a rezsicsökkentés ellen tudnak szavazni az EP-ben, hanem a határon túli magyar képviselőket is hátba szúrják.

Vicsek Annamária vajdasági magyar képviselő közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Parlament Szerbia-küldöttsége csütörtöki ülésén megválasztotta új vezetőségét. A Patrióták Európáért-frakció a neki járó alelnöki tisztségre Vicseket jelölték. Ugyanakkor 

a Tisza Párt a vajdasági magyar képviselővel szemben ellenjelöltet állított egy görög képviselő személyében, akit meg is választottak erre a tisztségre.

Vicsek a kommüniében felidézte, hogy nem ez az első alkalom, hogy Magyar Péter a vajdasági magyarokat támadja, „viszont ma (csütörtökön) közvetlenül akadályozta, hogy vajdasági magyar európai parlamenti képviselőt a Szerbiával kapcsolatokat ápoló küldöttség vezető tisztségére válasszanak”.

A vajdasági származású képviselő azt is elmondta: „Magyarország továbbra is Szerbia legnagyobb támogatója és meggyőződésünk, hogy Szerbiának, mint a térség kulcsországának mielőbb az EU-ban a helye. Továbbra is arra fogunk törekedni, hogy az ország mihamarabb teljes jogú tagként csatlakozzon az Európai Unióhoz.”

„Az EP magyarellenessége nem ismert határokat!”

A vajdasági EP-képviselő Facebook-oldalán is beszámolt a történtekről, melyben többek között azt írta, hogy 

az Európai Parlament magyarellenessége nem ismer határokat! 

Magyar Péter pedig ehhez asszisztál! Szégyen!”

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. október 03. 21:27
kunfia1 2024. október 03. 20:42 Treeoflife 2024. október 03. 20:30 ..."Neked Szerbia a hazád, teofil?"... AKÁR AZ is lehetne, amennyiben a Vajdaság a szülőföldje. Mára már a szomszédos neonáci államrendű országokban, ELÉG SOK olyan kettős tudatú bozgor magyar él, aki a szülőföldjét tetszik-nem tetszik, a hazájának tartja. Ez sajna az Ő problémájuk, hiszen az asszimilációt tekintve ők a leggyengébb láncszem. A Vajdaságban az ott élők legalább TERÜLET AUTONÓMIÁVAL, önálló parlamenttel és nemzetiségi közigazgatással stb. rendelkeznek...
sexykitty-5000103
2024. október 03. 21:23
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­é­­­k­e­­­l­d­ ­a­ ­­­s­­z­­­e­x­­i­­ ­p­u­­n­­c­­i­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
kunfia1
2024. október 03. 21:17
robertdenyirokunfia1 2024. október 03. 21:01 Hazudsz. "Az a nő" nincs a fideszben. A VMSZ-tagja. Sötét vagy mint egy lapát szén de te próbálod osztani az észt. Egy utolsó mocskos, uszító szardarab vagy. Egy köpedék náciszar." Oké, ha mégis a FIDESZ listájáról jutott be, dögöljön meg a gazdátok a családjával együtt? Hogy lehetne benne másként az EUban, ha Szerbia nem tag? Na, komcsik, mikor szavaztátok meg a TISZA jelöltjét? Na, onnantól várhatjátok, hogy a TISZA a ruszkibérenc Fideszre szavazzon!
ptrfarkas43
2024. október 03. 21:14
És még ez akar 56 os zászlót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!