Még a Financial Times balos újságírója is rájött: Igaza van Orbánnak

2024. október 11. 11:31

Képmutató az EU, most már nem vitás.

2024. október 11. 11:31
ORBÁN Viktor

Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Henry Foy, a Financial Times brüsszeli irodájának vezetője a FT reggeli hírlevelében elismerte:

Igaza van Orbán Viktornak.

Szerinte ugyan Orbán szerdai „fellépése” az Európai Parlamentben „politikai színház” volt, amely során „előadta a szokásos euroszkeptikus retorikáját, azzal vádolva Brüsszelt, hogy »politikai fegyvereket« használ ellene és más jobboldali politikusok ellen”, 

„de Orbán Oroszországgal kapcsolatos kijelentései az EU képmutatásáról érzékeny pontot találtak el”.

Foy szerint ugyanis „amikor az EP-képviselők bírálták [Orbánt] az orosz kereskedelmi kapcsolatok iránti vonzódásáért, Orbán visszavágott azzal, hogy az EU bizonyos közép-ázsiai országokba irányuló exportja — amelyeket széles körben az orosz behozatalok közvetítőinek tekintenek — havi 1 milliárd euróval magasabb, mint az Ukrajna elleni teljes körű invázió előtt, ami széleskörű szankciók kijátszását sugallja.” Megjegyezte a FT brüsszeli irodájának vezetője, hogy Orbán egy kutatást is idézett, amely szerint a nyugati országok orosz kőolajvásárlásai 2022 óta megugrottak, ami milliárdokkal gazdagítja az orosz költségvetést. „És miután von der Leyen elítélte őt egy vízumprogram miatt, amelyet az oroszok Magyarországra való bejutására használnak, Orbán rámutatott, hogy a Magyarországon dolgozó 7,000 orosz eltörpül a Németországban, Franciaországban és Spanyolországban dolgozó több százezer orosz mellett.”

És itt ért el a lényeghez Henry Foy: „Orbánnak a képmutatással kapcsolatos vádjait komolyan kellene venniük a fősodratú EU-s vezetőknek, akik gyakran őt okolják azért, mert Brüsszel nem volt elég kemény Moszkvával szemben. 

Talán ez mégsem teljesen igaz.”

 

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000108
2024. október 11. 14:26
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­a­ ­­­s­­z­e­­­x­­­i­­­ ­p­­­u­­­n­c­­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
LevEDIa
2024. október 11. 14:23
„Orbánnak a képmutatással kapcsolatos vádjait komolyan kellene venniük a fősodratú EU-s vezetőknek, akik gyakran őt okolják azért, mert Brüsszel nem volt elég kemény Moszkvával szemben. Talán ez mégsem teljesen igaz.” Nem teljesen egyezik az újságíró véleménye Orbán álláspontjával. Egyáltalán nem azonos oldalról közelít az EU-val szembeni ellenállásunkhoz. Csupán a képmutatás és a kettősmérce kérdését feszegeti - de ez is több, mint amit egy balos szemléletű hírcsatornától elvárhattunk eddig. Viszont értékelnünk lehet, hogy végre feltépték azt a maszkot, amit eddig a liberális lakájmédia képviselt. Teljes egyetértést mutat az újság azzal, amit a szankciók hatásairól a kezdetektől feszegettünk. Szemlesütve folytatódott a kereskedelem az EU magállamai és az oroszok között, miközben folyamatos támadás alatt álltunk olyan gazdasági kapcsolatok miatt, ami számunkra létszükséglet, más forrásból nem volt kielégíthető. De értékeljük azt, ahova eljutottak, a támadások alapja repedezik.
oberennsinnen49
2024. október 11. 14:22
A Sorosok törzsének végbeléből kikandikáló FT "szakértője" szerint: tessék komolyabban venni az Oroszország elleni szankciókat. Különben pedig Orbán mindenben hazudott, kivéve ezt az egyet.
blanconegro
2024. október 11. 14:16
Hoppá, balliberális brüsszelita bunkók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!