Medvegyev újabb kulcsszerepet szólított magához Oroszországban

2024. október 02. 20:51

Új területen kapott fontos pozíciót a politikus.

2024. október 02. 20:51

Fotó: Yuri Kadobnov/AFP

Dmitrij Medvegyevet, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettesét választották a Rosztelekom igazgatótanácsának elnökévé – közölte szerdán az orosz állami telekommunikációs vállalat. A Rosztelekom a vezetékes kommunikáció és az internet-hozzáférés orosz piacának legnagyobb szereplője.

Medvegyev Szergej Ivanovot váltotta fel, aki közel tíz évig állt a cég igazgatótanácsa élén.

Az RBK című gazdasági lap szerint augusztusban még szerepelt a neve az igazgatótanács tagjelöltjeinek listáján, szeptemberben azonban már Medvegyevé állt rajta helyette.

Ezt is ajánljuk a témában

A vállalat részvényesei szeptemberben hagyták jóvá az igazgatótanács új összetételét, amelynek első ülését szerdán tartották meg.

A 71 éves Szergej Ivanov, aki 2015 óta állt a Rosztelekom igazgatótanácsának élén, az államfő környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozó különmegbízottja. A KGB-nél és a Külső Hírszerző Szolgálatnál (SZVR) eltöltött évtizedek után volt a biztonsági tanács titkára, a védelmi miniszter és az elnöki adminisztráció vezetője.

Az 59 éves Medvegyev korábban betöltötte az államfői és a miniszterelnöki tisztséget is. Jelenleg a kormánypárt, az Egységes Oroszország elnöke.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tasi János
2024. október 02. 21:23
Mi vaan? A "kulcsszerepet szólított magához" milyen nyelven íródott? Mesterséges unintelligencia írta?
koronaszepe
2024. október 02. 21:04
Kit érdekel ez az alkoholista bohóc?
sexykitty-5000102
2024. október 02. 20:56
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­­k­­­e­l­d­ ­a­ ­s­z­­­e­­x­­i­­ ­p­­u­n­c­­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!