Medvegyev hadsereggel fenyegette meg Macront

2024. augusztus 25. 16:26

Szólásszabadság francia módra: letartóztatták a Telegram-alapítót Párizsban, Medvegyev nem hagyta szó nélkül.

2024. augusztus 25. 16:26

Nyitókép: Sefa Karacan / ANADOLU AGENCY / AFP

Ahogy a Mandiner is megírta, a francia média szombat este arról számolt be, hogy Pavel Durovot, aki francia és orosz állampolgársággal rendelkezik, őrizetbe vették a Le Bourget repülőtéren, miután magángéppel érkezett Azerbajdzsánból. Durov szerepelt a franciaországi körözési listán, mivel a Telegram nem volt hajlandó együttműködni az ország hatóságaival.

Ezt is ajánljuk a témában

Párizsi források szerint „az orosz Zuckerberg” ellen terrorizmus, kábítószer-kereskedelem, csalás és pénzmosás támogatása miatt emelhetnek vádat, ami akár húszévi szabadságvesztéssel is járhat.

A párizsi orosz nagykövetség vasárnap közölte, hogy a francia hatóságok elzárkóznak az együttműködéstől, és nem adtak tájékoztatást Durov őrizetbe vételének okáról. 

A nagykövetség kapcsolatban áll az üzletember jogi képviselőjével.

Moszkva jegyzékben kérte konzuli hozzáférés biztosítását a Telegram közösségi média szolgáltatójának őrizetbe vett alapítójához, Pavel Durovhoz, de Párizs az üzletember francia állampolgárságát helyezi előtérbe – jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője vasárnap a RIA Novosztyi hírügynökségnek.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján kifejtette véleményét, miszerint Durov hibázott, amikor elhagyta Oroszországot, és „világpolgárként” próbált megélni, mert a nyugati országok továbbra is kiszámíthatatlan és veszélyes orosznak tekintik. Medvegyev hozzátette, hogy személyesen figyelmeztette Durovot, hogy komoly problémái lesznek, ha ragaszkodik az elveihez, és nem működik együtt a hatóságokkal súlyos bűncselekmények esetén.

Macron, azonnal tűnj el Franciaországból! Durov hadserege eljön érted

– figyelmeztette a francia elnököt Medvegyev az X közösségi platformon.

Tatyjana Moszkalkova, az orosz elnök emberi jogi biztosa úgy vélekedett, hogy a letartóztatás valódi célja a Telegram bezárása, mert ezen az internetes platformon „meg lehet tudni az igazságot a világ aktuális eseményeiről”. 

Az intézkedés szerinte 

tiltakozást vált ki mindazokból, akik a szólásszabadságért és a többpólusú világ építéséért küzdenek.

Amint a Telegram vezető pozícióba került Oroszországban, egyértelmű volt, hogy a nyugati, főként amerikai titkosszolgálatok mindent megtesznek Durov és platformja ellenőrzésére. Ismerve Durov álláspontját – azt, hogy minimálisra csökkentse a bármely állam általi ellenőrzés lehetőségét – az is világos volt, hogy konfliktusra kerülhet sor” – mondta Kirill Kabanov, az orosz elnöki emberi jogi tanács tagja a NEWS.ru-nak.

***

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 27. 17:06
Medvegyev…🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
Kovács Ubul
2024. augusztus 25. 21:22
A musZkát ki lehet hozni Ázsiából - de Ázsiát a musZkából soha.
zsolti123
2024. augusztus 25. 21:17
Hozzá: //video.hirtv.hu/embed/294533
karakter-2
2024. augusztus 25. 19:46
Akinek kétsége volt afelől, hogy a globális színtéren megjelenő szociális médiumoknak a CIA kártyájából játszanak, az most kijózanodhat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!