Maga alatt vágja a fát Zelenszkij: kihúzta a gyufát a legszorosabb szövetségesénél

2024. október 28. 09:44

„Nincs olyan forgatókönyv, hogy odaadjuk az adófizetői milliárdokból frissen vásárolt fegyvereinket valaki másnak” – mondta a lengyel elnök.

2024. október 28. 09:44

Nyitókép: Mark Schiefelbein / POOL / AFP

Lengyelország jelentős mennyiségben vásárolt fegyvert Dél-Koreától – írja az Ukrainszka Pravda. A listán szerepelnek harckocsik, rakéta-sorozatvetők, önjáró tarackok.

Andrzej Duda lengyel elnök elmondása szerint Ukrajna arra kérte Varsót, hogy adjanak nekik is a fegyverekből,

arra hivatkozva, hogy Oroszország észak-koreai fegyvereket és katonákat küld most a frontra – számolt be róla a lap.

A Portfolio által kiszúrt cikk szerint Duda úgy fogalmazott, hogy „nincs olyan forgatókönyv, hogy odaadjuk az adófizetői milliárdokból frissen vásárolt fegyvereinket valaki másnak.

Ezeket a fegyvereket kizárólag Lengyelország védelmében fogjuk felhasználni”.

Ettől függetlenül a lengyel elnök úgy fogalmazott, „nem kizárt, hogy az észak-koreai katonák bevetése miatt Ukrajna végül valóban kap dél-koreai fegyvereket, de ezeket nem a Lengyelországnak szánt eszközökből fogják biztosítani Kijevnek.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. október 28. 11:15
Azért is vakarhaja a fejét, hogy Izrael F35-ösökkel és ballisztikus rakétákkal támadta most Iránt. Vagyis olyan messze van az amerikai prioritás felé ehhez képest mint Makó Jeruzsálemtől. Mondjuk arról nincs hír kik vezették az F35-ösöket, ha amerika nem vett részt a támadásban.
patópál
2024. október 28. 10:27
"nincs olyan forgatókönyv, hogy odaadjuk az adófizetői milliárdokból frissen vásárolt fegyvereinket valaki másnak" ...amíg nem kapsz egy telefonhívást Washingtonból, amiben ismertetik veled az új véleményedet.
ördöngös pepecselés
2024. október 28. 10:15
padlássöprés idején nincs felhalmozás ezt a tuskónak nem mondták?
iphone-13
2024. október 28. 10:12
DÖGÖLJÖN MEG EZ A MOCSKOS NÉPIRTÓ SZEMÉT. HAJRÁ OROSZORSZÁG!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!