Leleplezte a brit lap Kamala Harris receptjét: természetesen használja az LMBTQ-közösség nyelvezetét

2024. október 25. 11:55

Sőt, a demokrata jelölt sikeresen épített ki kapcsolatot a queer kultúrával, örömködik az Economist.

2024. október 25. 11:55
The Pride Walk Organized In Amsterdam.

Nyitókép: Romy Arroyo Fernandez / AFP

Amint Joe Biden bejelentette visszalépését az elnöki versenytől, egy 2013-as videórészlet villámgyorsan elkezdett terjedni a közösségi médiában, erről cikkezett a The Economist. Mint írják, a videón Kalifornia akkori főügyésze, Kamala Harris volt látható, amint Los Angeles megyei tisztviselőjét hívta telefonon: „Ez itt Kamala Harris – azonnal el kell kezdeni az esküvőket.” 

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága akkor épp visszadobott egy, a melegházasság ellen beadott keresetet, erre Harris utasította az illetékes hivatalokat, hogy kezdjék meg az engedélyek kiadását. A cikk szerzője nem győz örömködni, mondván, ez a pillanat különösen megérintette a Twitter felhasználóit, szerintük a Demokrata Párt jelenlegi elnökjelöltje már akkor bátran kiállt a melegek mellett.

Az ezt követő napokban

az LMBTQ-választók egyre növekvő támogatása lendítette előre Harris népszerűségét,

így mostanra szilárd alapokon áll elnöki ambíciója – véli a cikk szerzője.

 Az Economist elemzése szerint a homoszexuális vagy biszexuális „identitásúak” a harmadik legmeghatározóbb csoport Harris támogatói közül – csupán a fekete szavazók és az ateista meggyőződésűek előzik meg.

A Demokrata Párt régóta szoros kapcsolatot ápol a queer közösségekkel, mégis, az idei elnökválasztás előtti kampányokban egyik párt sem fordított nagy energiát az LMB közösség szavazatainak megszerzésére. A republikánus jelöltek látszólag vagy közömbösek, vagy egyenesen ellenségesek ezzel a növekvő szavazóbázissal szemben – sajnálkozik a brit lap.

Az Economist szerint 

míg az LMBTQ-szavazók körében Harris támogatottsága 14 százalékponttal nőtt az első hetekben, a heteroszexuális választók körében csupán három ponttal.

„Bár kampányában viszonylag keveset beszél a konkrét meleg jogi kérdésekről, mégis sikerült megszólítania ezt a közösséget. Harris támogatottsága annak ellenére masszív, hogy ritkán említi a Biden-kormányzat sikereit, például a szövetségi védelem kiterjesztését az azonos nemű házasságokra” – írta a The Economist.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikk kitér arra is, Harris San Franciscóból, a „meleg fővárosból” érkezik, így számára természetesebb a fiatal LMBTQ-közösség nyelvezetének használata. „Karizmájával és társadalmi érzékenységével sikeresen épített ki kapcsolatot a queer kultúrával, például a „Queer Eye” tévéműsor szereplőivel való találkozón.” 

Ha győzelmet arat az elnökválasztáson, abban a meleg közösség támogatása döntő szerepet játszhat

 – reménykedik zárásként az elemzés.

A videó angol nyelven itt nézhető meg:

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robi54
2024. október 25. 14:03
Az aberráció mióta kultúra?
letsgobrandon-2
2024. október 25. 13:57
legalább tudható mi a demokratyi célközönség... ... az aberráltak
Akitlosz
2024. október 25. 13:42
"természetesen használja az LMBTQ-közösség nyelvezetét" a Mandiner.
GregDzsi
2024. október 25. 13:02
A queer kultúra ... az b+, a buzizmus, mint művészeti önérték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!