Kitálalt az orosz politikai elemző: így terjedhet ki a háború egész Európára

2024. október 12. 22:13

Szerinte még Varsó sem úszná meg Moszkva megtorló csapását.

2024. október 12. 22:13
Vlagyimir Putyin

Nyitókép: Gavriil GRIGOROV / POOL / AFP

Egy iszonyú háborús forgatókönyvet mutatott be egy volt Kreml-tanácsadó. Szergej Markov orosz politikai elemző szerint a novemberi amerikai elnökválasztásig nem fog eszkalálódni az orosz–ukrán háború. A választást követően, valamint az új elnök hivatalba lépése között a leköszönő amerikai elnök, Joe Biden azonban akár engedélyt is adhat Kijevnek arra, hogy brit és francia rakétákkal nagy hatótávolságú csapásokat mérjen orosz területre – írja az mk.ru.

Az Index által kiszúrt cikk tovább idézte a szakértő által leírt szörnyű forgatókönyvet. A csapásokat „ukrán zászlós brit és francia repülőgépek és valószínűleg ukrán pilóták” hajtanák végre, a gépek pedig lengyelországi és romániai repülőterekről szállnának fel. Ebben az esetben Oroszország be fogja jelenteni, hogy

Nagy-Britannia, Lengyelország, Franciaország és Románia közvetlen háborúba lépett”

és a lengyel, valamint román repülőterek elleni csapással fog válaszolni.

A politikai elemző szerint ezen a ponton Lengyelország teljesíti majd az egyik korábbi ígéretét, és csapást mér Szentpétervárra, erre pedig azonnal reagál Oroszország, és megtorló csapást mér Varsóra.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2024. október 12. 23:49
A józan ész nem rúg labdába, mert lefújják les miatt.
FeketeFehér
2024. október 12. 23:28
Az oroszoknak az a határozott véleményük, hogy katonailag nekik mindent lehet, másoknak meg semmit. És ezt sokszor ismételgetik.
bondavary
2024. október 12. 23:13
Mindenki tudja, hogy az oroszok még mindig nem háborúznak teljes erőből. Azt is tudni lehet, hogy nem érdemes az oroszokat olyan helyzet elé állítani, amikor csak egy választásuk lehet. Egy ilyen helyzet volt már kisebb mértékben. Hiba volt azt hinni, hogy az oroszok nem válaszolnak az ukrán provokációkra, mert tudják, hogy ott vannak a nyugat tanácsadók, és Ukrajna mögött lényegében ott áll a NATO. Az oroszok mertek válaszolni. Most is mernek válaszolni, ha a cikkben leírt helyzet bekövetkezik. Egyszerűen nem lesz más választásuk.
herden100
2024. október 12. 23:01
🥺 m.youtube.com/shorts/EXhvf-rEA40
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!