Kirobbant a világháborús pánik a magyar határ túloldalán — már nukleáris fegyverekről beszélnek

2024. október 22. 12:50

Az Egyesült Államok az orosz fenyegetés ellensúlyozására törekszik.

2024. október 22. 12:50
F-16 fighter aircraft arrive at Volkel Air Base after a farewell tour.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP

A jelenlegi tendenciák és szerződések alapján az is előfordulhat, hogy az USA nukleáris fegyvereket hoz Szlovákiába – írja a Hlavné správy. A Telegraph már beszámolt arról, hogy az USA az egyik európai katonai támaszpont kibővítését tervezi,

hogy nukleáris harci repülőgépeket telepítsen a lehetséges orosz fenyegetés ellensúlyozásaként.

A kormányzati beszerzési szerződések szerint az Egyesült Államok az európai védelmi kezdeményezésének részeként a kecskeméti légitámaszpont korszerűsítését tervezi. Később a Mandiner is beszámolt róla, hogy mégsem telepít atomfegyvereket Kecskemétre az Egyesült Államok.

A szlovák lap szerint ennek ellenére is keményen reagál az USA az Oroszország által jelentett növekvő háborús fenyegetésekre.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zrx8
2024. október 22. 15:20
Bármikor ha felhozódik, hogy talán hazamehetnének már az amerikai katonák Európából, mindig azzal érvel a kivonás ellen az adott fogadó ország mainstream-je (==USA-bérencei), hogy ez anyagilag mekkora veszteség lenne az adott országnak, és hogy az amerikaiak mekkora szívességet tesznek azzal, hogy itt vannak. Azt véletlenül sem említik soha, hogy az USA így tartja fenn az ellenőrzését a demokráciának hazudott politikai rendszer fölött. Tisztára, mintha a Népszabadság 60-as 70-es évekbeli eszmefuttatásait olvasnánk a szovjet csapatok jelenlétének szükségességéről..
rasdi1
2024. október 22. 15:17
És az oroszok miket telepítenek északon a fin n határ mellé ugyanezen fenyegetés miatt? És végső soron az egész ukrajnai háború nem az ottani tervezett NATO-bővítés miatti fenyegetettség miatt tört ki? (Az etnikai tisztogatás kérdése szvsz inkább csak ürügy volt.) Más kérdés, hogy a jelek szerint ez inkább meggyorsította a folyamatot, ha nem tudják megakadályozni.
zrx8
2024. október 22. 15:10
Ha az USA védelmez, nincs szükséged támadóra.
Akitlosz
2024. október 22. 14:36
Évek óta nukleáris fegyverekről, sőt háborúról beszél a Mandiner. Már atombomba ledobását is tesztelte a budapesti Hősök terére egy cikkében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!