Befutott a hír: kiderült, hogy az USA telepít-e atomfegyvereket Magyarországra

2024. október 15. 18:50

Atomfegyverek behozatala a magyar kormány és az Országgyűlés hozzájárulása nélkül nem lehetséges.

2024. október 15. 18:50

Nyitókép: BORIS ROESSLER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Mint a Mandiner is megírta: Az Egyesült Államok az egyik európai katonai támaszpont kibővítését tervezi, hogy nukleáris harci repülőgépeket telepítsen a lehetséges orosz fenyegetés ellensúlyozásaként. 

A tervek szerint Kecskemétre F–15 Eagle, A–10 Warthog és C–5 Galaxy repülőgépek érkezhetnek. A lap megemlíti, hogy az amerikai légierő korábban F–15-ös és F–16-os vadászgépeket már állomásoztatott Magyarországon, de nem állandó jelleggel.

A hírt a The Telegraph robbantotta. Az ügyben az Index megkereste a Honvédelmi Minisztériumot, amely azonnal cáfolta a lap állításait:

Az Amerikai Egyesült Államoktól olyan kérés, hogy Magyarország területén atomfegyver tárolására kerüljön sor, nem érkezett

– szögezték le.

Atomfegyverek behozatala a magyar kormány és az Országgyűlés hozzájárulása nélkül nem lehetséges. A kormány ilyen engedélyt nem adott és a jövőben sem tervez ilyenhez hozzájárulni!

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antifleto
2024. október 15. 21:26
Köszi kedves USA inkább fogjátok a háborús pereputtyot és húzás haza. Otthon rendezzétek meg a 3. világháborút, ne itt Európában.
sexykitty-5000113
2024. október 15. 21:18
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­k­­­e­l­­d­­­ ­­a­ ­s­­­z­­­e­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­­n­c­­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
zsolti123
2024. október 15. 21:17
Belovai István egyszer már megmentett az atomtámadás kirobbanásától 1980 táján: Belovai István: Fedőneve: Scorpion Még egyszer nem tud...
Charlie5
2024. október 15. 21:17
A mi hátunkra célkeresztet festenek az imperialista uzsorások? Jó hely az ország közepe nagyjából az Oroszoknak csak egy nagyobbacska bombát kell ide lőni és máris megszűnt az ország. Ez NATO mennyivel jobb mint a Varsói Szerződés volt? Szarabbak mint a szovjetek ezek tényleg háborút akarnak nem csak álmodoznak róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!