Josep Borrell kiszámolta, hány nap alatt kapitulált volna Ukrajna a Nyugat támogatása nélkül

2024. október 07. 13:25

Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerint sokan szeretnék a konfliktus mielőbbi befejezését, de ha a Nyugat felhagy Kijev segítségével, Vlagyimir Putyin hamar eléri a céljait.

2024. október 07. 13:25
Zelenszkij

 

Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője kijelentette, hogy ha a Nyugat nem támogatta volna Ukrajnát, akkor hamar, egész pontosan 15 napon belül véget ért volna az orosz–ukrán háború – írja a Gazeta.

Josep Borrell azt mondta, sokan szeretnék a konfliktus mielőbbi befejezését, de ha a Nyugat felhagy Kijev segítségével, akkor 15 napon belül véget ér a háború, és Vlagyimir Putyin eléri a céljait.

De vajon ezt akarjuk-e az ukránok és saját magunk, az európaiak biztonsága érdekében?”

– tette fel a kérdést az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
strz-123
2024. október 07. 15:31
15 nap? Tehát 2022 februárban két hét alatt véget ért volna a konfliktus ha a nyugat nem tolja Ukrajnát? Ez lehet az oka hogy márciusra a felek már megállapodtak volna Isztambulban, de Boris Jonhson bejelentés nélkül mint a villám Kijevben termett, másnapra Zelenszkij biztonsági szolgálata elvitte az ukrán békedelegáció főtárgyalóját akit egy héttel később egy erdőben találtak holtan, megkínozva. Az ujkrán biztonsági szolgálat a holttestről még fényképet is posztolt, így jár minden áruló felirattal. Tehát két hét alatt vége lett volna az egésznek, ha a nyugat engedi. De nem engedte. Pedig csak annyi lett volna az ára, mint mindig: Ukrajna nem NATO-tag, nincsenek laborok, NATO támaszpontok, radarok, rakéták. A nyugat nem engedte. Ezért évekkel később fog az ukrán fél beletörődni abba, hogy nem lesz NATO tag, nincsenek támaszpontok, rakéták. Csak egymillió ukrán katona halála és Ukrajna száz évre eladósodása a különbség. Ezért nem egyezhetett meg Ukrajna még az elején.
Nasi12
2024. október 07. 15:14
Ki gondolná? Én május 9 re tettem, a 2vh gyözelem napjára. Rácsesztem. Fél életem ráment a késlekedésre. Nem csoda, hogy utálom a késleltetöket.
Medici
2024. október 07. 15:13
Szóval kiszámolta... Mint a Macron. Mert mint a gall kakas kukorékolta, azért nem szállít a továbbiakban Izraelnek fegyvereket, mert a zsidó állam megtámadta Libanont. És mint Macron mondá, aki fegyvereket szállít, nem beszélhet a békéről.
laszlo 964
2024. október 07. 15:12
Megérte senkiházi Borrell? Az Európai gazdaság romokban. Az emberek szegényednek! Sok millió ukrán menekült ! Sok millió sérült gyerek, felnőtt ! Millió halott! Ukrajna maradék része szőröstül bőröstül nyugati kézben! Kiknek érte meg: az USA nak , a hadi iparnak, az ukránok, oroszok halálán nyerészkedőknek, a spekulánsoknak meg a magad fajta kiszolgálóiknak ! Mindenkit aki a háború megakadályozása helyett előre megfontolt szándékkal szította azt, bíróság elé kellene állítani !! Oldaltól függetlenül !!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!