Jelentett az ukrán hírszerzés: háborognak az oroszok, hogy a nyakukra ültették a „kínaiakat”

2024. október 26. 09:39

A jelentés szerint az orosz katonák még gúnynevet is ragasztottak az érintett zászlóaljra.

2024. október 26. 09:39
null

Nyitókép: KCNA VIA KNS / AFP

Az ukrán védelmi hírszerzés pénteken nyilvánosságra hozta a kiszivárgott lehallgatási jegyzőkönyveket, amelyek szerint az orosz katonák aggódnak az Ukrajnába érkező észak-koreai katonák irányítása és ellátása miatt. 

Az orosz katonák „K zászlóaljként” hivatkoznak az észak-koreai katonai erőkre, és egyesek „a k*szott kínaiak”-ként emlegetik őket. 

Az ukrán hírszerzés információi szerint a felvételt október 23-án éjjel rögzítették titkosított orosz csatornákon. Kiderült, hogy minden harminc észak-koreai katona mellé egy tolmács és három magas rangú orosz tisztviselő kerül, ami miatt az orosz katonák panaszkodnak, hiszen kérdéses, honnan fognak ennyi tisztet találni a feladatra.

Emlékezetes: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken bejelentette, hogy Oroszország már a hétvégén bevetheti az észak-koreai csapatokat az ukrán frontvonalon. A Telegramon közzétett bejegyzésében Zelenszkij azt írta, hogy az észak-koreai hadsereget várhatóan vasárnap és hétfő között vetik be harci területeken. Zelenszkij szerint ez „egyértelműen Oroszország eszkalációs lépése”, bár további részleteket nem közölt a csapatok várható bevetési helyszíneiről.

John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője szintén reagált a fejleményekre, jelezve, hogy az Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea nemzetbiztonsági főtanácsadói „komoly aggodalmukat fejezték ki” Észak-Korea katonai telepítései miatt. A három ország felszólította Oroszországot és Észak-Koreát, hogy hagyjanak fel ezzel a lépéssel, amely szerintük Oroszország brutális és illegális háborúját Európán túlra, az indo-csendes-óceáni térségre is kiterjesztheti.

Ezt is ajánljuk a témában

Kirby hozzátette, hogy az amerikai kormánynak egyelőre nincsenek konkrét hírszerzési információi arról, hogy az észak-koreai csapatokat pontosan hová vezénylik. Mindazonáltal „valószínűnek” tartják, hogy az észak-koreai katonákat esetleg az oroszországi kurszki régióba küldik, amelyet Ukrajna augusztus óta tart bizonyos szakaszokon ellenőrzés alatt. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000126
2024. október 26. 12:11
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­k­­e­l­­d­­ ­a­ ­­­s­­z­­e­x­­i­ ­­p­­­u­­n­­c­­­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
chief Bromden
2024. október 26. 12:09
Ukrán sci-fi.
sersem
2024. október 26. 12:02
Mindig érdeklődve olvasom az ukránok nyilatkozatait. Minél hosszabbak, annál jobb. Olyan sci-fi utánéreztem van tőlük.
Krupp Skya
2024. október 26. 12:01
Menhetten 2024. október 26. 10:06 Tehát az van, hogy a ruszkik vihetnek magukkal 3. országból katonát is, de ha a NATO küld, akkor jön az atom.. Egy lépéssel közelebb kerültünk a harmadik világégéshez!.. Te vagy az egyetlen aki megérdemli a harmadik világégést, remélem a negyediket is megfogod érni, meg a pénzedet is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!