Megerősítették: atomhatalom lépett be az orosz-ukrán háborúba

2024. október 18. 14:52

A csapataik már Oroszországban vannak.

2024. október 18. 14:52
null

Nyitókép: Kristina Kormilitsyna / POOL / AFP

A dél-koreai kémügynökség pénteken közölte, hogy Észak-Korea csapatokat küldött Oroszországba, az Ukrajna elleni háború támogatására, így egy harmadik ország is bevonódott a háborúba.

A dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat közleményben tudatta, hogy az orosz haditengerészet hajói október 8. és október 13. között 1500 észak-koreai különleges műveleti egységet szállítottak Vlagyivosztok orosz kikötővárosba. 

Közölték, hogy északi szomszédjaik várhatóan hamarosan további csapatokat küldenek Oroszországba.

Az Oroszországban állomásozó észak-koreai katonák orosz katonai egyenruhát, fegyvereket és hamisított személyazonosító okmányokat kaptak – közölte a szolgálat. Elmondták, hogy a katonák jelenleg Vlagyivosztokban és más oroszországi helyszíneken, például Uszurijszkban, Habarovszkban és Blagovescsenszkben lévő katonai bázisokon tartózkodnak, és hogy az alkalmazkodási kiképzés befejezése után valószínűleg harcterekre vezénylik őket.

A kémszolgálat műholdas és egyéb fotókat tett közzé, amelyeken az orosz haditengerészet hajóinak mozgása látható egy észak-koreai kikötő közelében, valamint feltételezett észak-koreai tömeggyűléseket Uszurijszkban és Habarovszkban az elmúlt héten.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000117
2024. október 18. 16:52
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­­k­­­e­­­l­­­d­ ­­a­­­ ­s­­­z­e­­x­­­i­­­ ­­p­­u­n­c­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
herceg-3
2024. október 18. 16:51
Felsorolok egy pár olyan országot, amelyek közvetlenül (!!!) bevonódtak Ukrajna oldalán a "balhéba! USA Németország Lengyelország Nagy Britannia Kanada Franciaország stb... Szóval, Oroszország oldalán bevonódik egy ország, az már probléma, ugye? Hááát, probléma az ukránoknak és a nyugatnak! Arra nem akartam kitérni, hogy a felsorolt országok között legalább 2 ország atomfegyverekkel is rendelkezik! Szóval... Dél-Korea bekaphatja!
2024. október 18. 16:50 Szerkesztve
(Ja nem ide)
Lombi
2024. október 18. 16:47
Tudom. Irakot meg vegyifegyverek miatt támadták meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!