Ukrán katonákat képezne ki magyarokkal a 444: szerintük ez „nem olyan nagy dolog”

2024. október 25. 16:14

Beszámolt a 444 egy Horvátországgal kapcsolatos eseményről, de a körítés is érdekes.

2024. október 25. 16:14

 

Beszámolt a 444 arról, hogy Szijjártó Péter, magyar külügyminiszter miért kérette be a horvát nagykövetet. Mint ismeretes, az ügy előzménye, hogy Zoran Milanovic horvát államfő nem járult hozzá a kormány előterjesztéséhez, amelynek értelmében az ország részt venne az Ukrajnának nyújtott biztonsági támogatási és kiképzési tervben, amelyről az idei NATO-csúcson született megállapodás.

Ezt is ajánljuk a témában

Ivan Anusic horvát védelmi miniszter ezután a zágrábi parlament illetékes bizottsági ülésén arról beszélt, hogy Horvátország ezzel a területi integritását megkérdőjelező Magyarországhoz hasonlóvá válna. Két napra rá pedig úgy vélekedett, hogy a katonai szerepvállalás elmaradásával Horvátország az Oroszországot nyilvánosan támogató Szerbia és Magyarország oldalára kerülne.

A katonai szerepvállaláson akadt fent a 444 is.

Mint írta a szerzőjük, „Horvátországban napok óta az egyik központi téma a közéletben az NSATU részvétel kérdése. Jellemző, hogy ez akár Magyarországon is lehetne fontos téma, de nem az” – a NSATU az a kezdeményezés, mely során egy 700 fős NATO-kontingens ukrán katonákat képez ki, amiben a magyar kormány nem akarta, hogy hazánk részt vegyen, érthető okokból. 

Leírta a szerző azt is, hogy az ukrán katonák kiképzése „nem olyan nagy dolog, mégis néhány országban vitákat szül, Magyarországon pedig fel sem merül a részvétel kérdése.” A cikkben egy másik helyen pedig az „ártatlan kiképzés” kifejezésen akadhat fenn az olvasó szeme.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2024. október 25. 18:08
Patkány soros felforgató 444 ami nem újság,hanem felforgató politizálás a kormány ellen.
Kovács Ubul
2024. október 25. 18:05
Igen, a 444 katonákat tud kiképezni. Ezzel a tereléssel akarjátok a horvát véleményt a putyinpunciságotokról elhajlítani?? Szánalmas.
tikkadt-szocske
2024. október 25. 17:02 Szerkesztve
Óna, 700 kiscserkészt fognak kiképezni számháborúzni. Nem nagy dolog, mi meg hülyék vagyunk elhinni. A kiscserkészeket viszont nem irígyeljük.
2024. október 25. 16:54 Szerkesztve
Szurkolok hogy ez a 700 fő kijusson Ukrajnába és ahhoz is, hogy szemtől szemben találkozzanak a ruszkikkal, hogy megmutathassák mekkora ászok. Mi pedig a kontingenshez járuljunk hozzá 700 hullazsákkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!