Hoppá: innentől nem léphet Izrael földjére az ENSZ-főtitkár

2024. október 02. 13:37

„Olyan Izrael-ellenes főtitkárral van dolgunk, aki terroristákat, erőszaktevőket és gyilkosokat támogat” – fogalmazott közleményében az izraeli külügyminiszter.

2024. október 02. 13:37
UN Secretary General Antonio Guterres speaks at the UN Security Council meeting on the situation in the Middle East at the United Nations on September 27, 2024 in New York.

Nyitókép: Bryan R. SMITH / AFP

Izrael külügyminisztere szerdán bejelentette, hogy a zsidó állam nemkívánatos személlyé nyilvánította António Guterres ENSZ-főtitkárt, mert nem ítélte el „egyértelműen” Irán előző napi Izrael elleni súlyos rakétatámadását, és ezért a portugál politikus nem léphet be az országba. „Aki nem képes egyértelműen elítélni Irán Izrael elleni gyűlöletes támadását, az nem érdemli meg, hogy izraeli földre lépjen.

Olyan Izrael-ellenes főtitkárral van dolgunk, aki terroristákat, erőszaktevőket és gyilkosokat támogat”

– fogalmazott közleményében Jiszráel Kac izraeli külügyminiszter.

Kedd este Irán mintegy kétszáz rakétával támadta meg Izraelt. Az iráni Forradalmi Gárda közleménye szerint a rakétacsapás megtorlás volt Iszmáil Haníje Hamász-vezető, Haszan Naszrallah Hezbollah-főtitkár és egy iráni tábornok meggyilkolásáért.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. október 02. 15:18
Olyan Izrael-ellenes főtitkárral van dolgunk, aki terroristákat, erőszaktevőket és gyilkosokat támogat” No, de hát ez főtitkár a terroristákat, az erőszaktevőket, a gyilkosokat (magyarul a zsidókaz) támogatja!
Obsitos Technikus
2024. október 02. 15:01
Kac-Kac.
chief Bromden
2024. október 02. 15:01
Gondolom a műholdakat meghekkelték és az irániak magukat fogják rakétázni. Nagyot néznek majd, ha félúton visszafordulnak. :(
h040183
2024. október 02. 14:52
Teljesen érthető! Egy Hezbollah vezetőt alkalmaztak az ENSZ-ben, mint állandó oktatót! Még a látszatra se adnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!