Hoppá: még mindig nem ért mindenki egyet Zelenszkijjel Ukrajnában

2024. október 05. 13:59

Az ukrán hadsereg volt főparancsnoka nem igazán örül az ukrán elnök új ötletének.

2024. október 05. 13:59
Zelenszkij

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Valerij Zaluzsnyij, az ukrán hadsereg volt főparancsnoka nyíltan kijelentette, hogy miért nem ért egyet a 18–25 éves fiatalok sorozásával. A londoni ukrán fiatalokkal folytatott találkozóján elmondta, hogy az ország jövőjét jelentő fiatal generációt csak végső esetben szabadna mozgósítani, hiszen ez a korosztály a jövő letéteményese – szúrta ki a Magyar Nemzet.

A zn.ua. arról írt, hogy a volt főparancsnok szerint szerint a 25 év alattiak mobilizációja mindig is aggályos volt számára, még amikor a hadsereg élén állt akkor is, mivel a fiatalok védelme az ország hosszú távú fennmaradásának záloga.

Az a generáció, fogja megmenteni az országunkat a következő évtizedekben, amelyik most 18 éves”

– jelentette ki.

A háborús veteránok alkalmazásának nehézségeiről is beszélt, külön kiemelve, hogy a posztszovjet mentalitás miatt a idősebb katonákat nehezebb új kihívások elé állítani. Mint mondta, ezek az emberek gyakran másoktól várják a nehezebb, kockázatosabb feladatok elvégzését.

Később azt is elismerte Zaluzsnyij, hogy a fiatalság mozgósítására akár még szükség is lehet, de csak abban az esetben, ha az ország létezése kerül veszélybe.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000104
2024. október 05. 16:20
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­k­­e­­­l­­d­ ­a­ ­­s­­­z­­e­­­x­­­i­­ ­p­u­n­­c­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
iphone-13
2024. október 05. 16:18
KÉPEN EGY NÉPIRTÓ
Beszélgető
2024. október 05. 16:18
Azt azért tudjuk, hogy ott vadkeleten az egyet nem értés helikopter balesethez vezet
Treeoflife
2024. október 05. 15:51
Zaluzsnij talán soha sem értett egyet Zelenszkijjel. Zaluzsnij egy katona, Zelenszkij pedig egy ripacs - pojáca. Nyilvánvaló a kettejük közötti különbség. Zaluzsnij ukránként aggódik a hazájáért, míg ez a korrupt pojáca csak a vagyonáért és az életéért. Tudja, hogy a háború befejezéséig védett, a fiatal életek éppúgy nem aggasztja, mint az eddig odaveszettek. Az elmenekültek is csak azért érdekesek, mert reménykedik abban, hogy visszaparancsolhatók lesznek. Végrehajtja amit a megbízóik kiadtak feladatként, és mindent elkövet, hogy a háborút minél jobban elhúzza. Már lehet, csak egy vagy két hónapja van, addig még utazgat, és kunyerál, amennyit tud.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!