Fordítunk: az Egyesült Államok az ukrán fiatalokat is a frontra küldené

2024. október 16. 08:54

Az amerikaiak nyomást gyakorolnak, hogy leszállítsák a mozgósítási korhatárt 18 évre, állítják az ukránok.

2024. október 16. 08:54
null

A nyitókép illusztráció. Fotó: PAVLO PALAMARCHUK / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

A Meduza arról ír, hogy 

demokrata és republikánus politikusok is nyomást gyakorolnak Volodimir Zelenszkijre 

a 18-25 év közötti férfiak mozgósításának kérdésében – ezt Szerhij Lescsenko elnöki tanácsadó közölte. Hozzátette: „Az amerikaiak arra céloznak, hogy a nyugati fegyverekkel önmagában nem lehet megnyerni a háborút, 18 éves kortól kell a mozgósítás”.

Lescsenko szerint Zelenszkij ukrán elnök továbbra is győzködi az amerikai politikusokat, hogy adjanak fegyvert a sorkötelezettségi korhatár megváltoztatása nélkül is.

Emlékeztetnek: 

májusban új mozgósítási törvény lépett életbe Ukrajnában, ami 27-ről 25 évre csökkentette vitte le a mozgósítási korhatárt. A 18-25 év közötti, katonai szolgálatra alkalmasnak ítélt férfiakat egyelőre nem mozgósítják, 

de behívják őket kötelező szolgálatra. Ebben a korban csak azok mozgósíthatók, akik békeidőben teljesítettek kötelező szolgálatot, vagy akik katonai felsőoktatási intézményben végeztek, írják.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tibi500
2024. október 16. 11:07
Kell az amerikaiaknak az ukrán pina. Férfiak meghalnak, maradnak a nők. Azoknak kell majd pár...
stavanger
2024. október 16. 10:59
Nem tudom, mit lehetne tenni a fiatalok besorozása ellen. A Közép-Európában egymás ellen elkövetett bűnök ellenére azt mondom, hogy inkább össze kellene fognunk - no nem az oroszok ellen - a nagy kalgeri-terv ellen. Részemről lehet a szomszédom szerb vagy szlovák vagy ruszin vagy ukrán vagy orosz, minthogy Ali meg Kunta Kinte legyen az.
nnjohn
2024. október 16. 10:58
A globalista oligarchák teljesen ki akarják üríteni Ukrajnát, hogy oda a saját kevert afro-ázsiai népességgel, gyökértelen emberekkel telepítse be. Ez a legnagyobb HOMO SOROSENSUS emberkísérlet a legaljasabb gátlástalan Soros-féle tervek szerint, egy háborúba ágyazva az egészet.
Dixtroy
2024. október 16. 10:32
Kezdődik a végjáték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!