Evakuálják Kupjanszkot az ukránok, teljes összeomlás körvonalazódik

2024. október 16. 08:36

A helyzet a legtöbb fronton visszafordíthatatlannak tűnik.

2024. október 16. 08:36
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóiroda

A The Kyiv Independent arról ír, hogy a Harkivi terület kormányzója bejelentette: 

kötelező evakuáció jön Kupjanszk városában és három szomszédos településen

 az orosz előrenyomulás miatt. Hangsúlyozzák: Kupjanszk a Harkivi terület kulcsfontosságú stratégiai fontosságú városa, ami az elmúlt hónapokban súlyos támadásoknak volt kitéve.

„A biztonsági helyzet miatt döntés született arról, hogy fokozzuk a civilek evakuálására irányuló intézkedéseket a kupjanszki járásban, beleértve Kupjanszk városát is” – mondta Szinyehubov egy tévés nyilatkozatban.

Hozzátette: az egész régiót nézve épp Kupjanszk szektorában a legnehezebb most a helyzet. Leszögezte, hogy a várost kettészelő Oszkil folyó keleti partján 

a folyamatos ágyúzás miatt már nem tudjuk garantálni az áram-, hő- és vízellátás helyreállítását, 

a javító személyzet azonnal orosz tűz alá kerül.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2024. október 16. 11:08
"A napi 500 métert már 120% -ban kell teljesíteni." Az a napi 500 méter kis jóindulattal megvan. Igaz, nyugati irányba, de majdnem megvan. Tegnapelőtti (talán, ez van legutóbb angolra fordítva) HOHOL frontjelentés megbízható forrásból: As of now, the enemy has succeeded in the following areas: - 200 m in the Lysivka district (P); - an additional 100 m in the direction of the Beam (P); - 100 m in Izmailivka (Kur); - 100 m south of Ostrivskyi (Kur); - an additional 200 m in the direction of Vyshnevo (Kur); - 300 m in Toretsk; - 500 m south of Chasik, west of the canal; - 400 m between Kolisnikivka and Kruglyakivka (Kup).
2024. október 16. 10:52 Szerkesztve
Tévedés. A zenebohóc most túrbózza fel a győzelmi tervét. A napi 500 métert már 120% -ban kell teljesíteni. Sztahanov sehol sincs, elvégre az ukrán különb mint az orosz:)
ekeke1
2024. október 16. 10:38
Sebaj, mindjárt beköszön a tél, amire az ukránok szerint az oroszok nincsenek felkészülve, így aztán szabad az út Moszkváig...
Hobby024
2024. október 16. 10:21 Szerkesztve
A lényeg pontosan, hogy nincs tartalék! Ukrajna mindenből kifogyott. Az egyedüli potenciális támogatóját lefoglalja a Közel-Kelet és a tajvani helyzet sem megnyugtató. A NATO európai része meg retteg. Gyenge, mint a lepkefing. Szinte mindenüket feláldozták a "feddhetetlen hősökért" Egy esetben van esélye a náciknak, ha eszkalálják a háborút, de abba belepusztul az emberiség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!