Az oroszok újabb „kulcsvárosba” törtek be, hatból négy frontot szakítottak át – nagy a baj

2024. október 16. 07:16

Toreckben már egyetlen ép kerület sincs.

2024. október 16. 07:16
null

Nyitókép: MTI/EPA/Toreck/Oleh Petraszjuk

 

Az orosz hadsereg benyomult a Donyecki régióban lévő Toreck városába, ahol teljes kerületeket pusztít el tüzérségével – közölte Anasztaszija Bobovnyikova, a „Luhanszk” elnevezésű ukrán hadműveleti-taktikai csoport sajtótitkára egy keddi tévéműsorban. Közben a hat ukrajnai frontszakasz közül kedden négynél számolt be orosz előretörésről a moszkvai védelmi minisztérium.

„A DeepState internetes portál ma frissítette a térképet, amely így már azt mutatja, hogy 

az ellenség előrenyomul Toreckben. Sajnos be kell vallanom, hogy ez igaz” 

– fogalmazott a sajtótitkár. Szavai szerint az orosz erők Toreckben is azt a taktikát alkalmazzák, hogy 

„megszállás közben tüzérséggel a földdel teszik egyenlővé az egész várost”.

„Toreckben már egyetlen ép kerület sincs” – jegyezte meg Anasztaszija Bobovnyikova. Hozzáfűzte, hogy az ukrán hírszerzés információi szerint 

az orosz hadsereg igyekszik kihasználni a Donyecki régió száraz időjárását, és a tüzérség mellett drónokat is bevet

 annak érdekében, hogy még a fagyok beállta előtt elérje célját.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. október 16. 14:04 Szerkesztve
"az orosz hadsereg igyekszik kihasználni a Donyecki régió száraz időjárását, és a tüzérség mellett drónokat is bevet" Ja, mer a csőből kilőtt malac az olyan, hogy el szok' akadni a sárban. Meg a drón is. Ettől a borjúnyikovától hülyébbet nem találtak a hoholok? Esetleg egy usák import transzbuzit vagy ilyesmit?
remi
2024. október 16. 14:01
Az, hogy "betörtek a városba", na az úgy két hete volt, asszem. Jelenleg a friss térképek alapján úgy a város 60-70%-a is ruszki kézen van, a konkrét városközpontban már a múlt héten kitűzték a ruszki zászlót. Vagy akár a 60-70%-nál több is, a térképek gyakran késve frissülnek, a suriyak azért, mert csak az kerül fel amiről videós megerősítés van, a deepstate meg azért mert egy hohol propagandacsatorna ahol késve ismerik el a visszavonulást.
Nasi12
2024. október 16. 12:40
Régi magyar vicc: -Képzeld Pista, meghalt brezsnyev elvtárs. -Az bizony nagy tragédia. Tragédia, de nem baj. A baj az, hogy döglenek a nyulaim.
2024. október 16. 12:34 Szerkesztve
Sajnos az oroszok lassan elkezdenek háborúzni. Eddig reménykedtek, kímélték a testvéri élő erőt. Meg az életszínvonalukat. De most látják, hogy azok tehetetlenek. Dúrván sorozódnak. Így is úgyis ráFÁZNAK. A télen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!