Ferenc pápa bérgyilkosoknak nevezte az abortuszt elvégző orvosokat

2024. október 01. 17:33

A katolikus egyházfő a belgiumi útjáról hazatérőben hangsúlyozta: ember nem olthat ki emberéletet.

2024. október 01. 17:33

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Guglielmo Mangiapane

Ferenc pápa belgiumi látogatását azzal zárta, hogy elítélte az abortuszt, és „bérgyilkosoknak” nevezte az azt végrehajtó orvosokat – írja az Euronews. Ezeket a kijelentéseket a Vatikánba való visszatérésekor, a repülőgép fedélzetén tartott sajtótájékoztatón tette újságírók előtt.

Az orvosok, akik erre vállalkoznak, engedjék meg nekem a jelzőt, bérgyilkosok, gyilkosok. És erről nem lehet vitatkozni: ember nem olthat ki emberéletet”

– fogalmazott a katolikus egyházfő.

A kijelentések Belgiumban akkor hangzottak el, amikor éppen az abortusztörvények módosításán dolgoznak, hogy a törvényes határidőt 12 hétről 18 hétre emeljék. Eközben az Európai Parlament olyan intézkedéseket sürget, amelyek biztosítják az ingyenes és biztonságos abortuszhoz való hozzáférést szükség esetén bárki számára

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000101
2024. október 01. 19:20
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­k­e­­l­­­d­­­ ­­a­ ­s­z­e­­­x­­­i­­­ ­p­­­u­n­c­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
auditorium
2024. október 01. 19:20
Lett is ebből haddelhadd ! Kényes témák: abortusz, eutanazia, bevándorlás-befogadás, egyneműek házassága, IMBTQ -genderszak, kisebbségek védelme és integrálása.
5m007h 0p3ra70r
2024. október 01. 19:09
Csípem az öreget, de ez a téma messze nem ilyen egyszerű.
Galsó Atya
2024. október 01. 19:06
Gondolom már közel a vég és már nem kell/nem akar alakoskodni. . Most még azért azt a muszlimgyerek lábmosást kéne nyilvánosan megbánnia...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!