Ettől rettegett a világ: az Egyesült Államok akár katonákat is küldhet Ukrajnába

2024. október 24. 15:44

Michael R. Turner, az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának republikánus elnöke megkongatta a vészharangot.

2024. október 24. 15:44

Nyitókép: Getty Images/Rudy Sulgan

Michael R. Turner, az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának republikánus elnöke felszólította Joe Biden amerikai elnököt, tegye világossá, hogy Észak-Korea csatlakozása Oroszország ukrajnai háborújához „vörös vonalat” jelent az Egyesült Államok számára – számolt be róla a The Kyiv Independent.

A Portfolio által kiszúrt cikkben a politikus határozottan felszólította Joe Bident. „A Biden–Harris-kormánynak világossá kell tennie, hogy az észak-koreai csapatok belépése ebbe a konfliktusba vörös vonalat jelent az Egyesült Államok számára.

Ha az észak-koreai csapatok behatolnának Ukrajna szuverén területére, az Egyesült Államoknak komolyan fontolóra kell vennie, hogy közvetlen katonai akciót indítson az észak-koreai csapatok ellen”

– mondta Turner.

Michael R. Turner kijelentése mögött akár közrejátszhat az is, hogy a Financial Times szerint a kurszki betörés óta az ukrán erők nem képesek áttörést elérni,

sőt, visszaszorulóban vannak a közel ezer kilométeres frontvonalon.

Kedden a Mandiner is beszámolt róla, hogy egyre nehezebb helyzetbe kerül Ukrajna, olyannyira, hogy Zelenszkijnek hamarosan már katonája sem lesz.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2024. október 24. 18:31
A " szabad" világ milyen jogon nevezi magát szabad világnak? Mert neki mindent szabad?
fogas paduc
2024. október 24. 18:30
Pl anno a kubai válságnál milyen jogon vont blokádot az usa Kuba körül????
fogas paduc
2024. október 24. 18:28
Szóval, Oroszországnak és észak koreának közös védelmi megállapodása van. Így a kurszki betörésnél jogszerű lenne az észak koreai csapatok megjelenése.
Antifleto
2024. október 24. 18:02
Michael R. Turner jobban tenné ha a saját háza táján sepregetne, elég ember hal meg így is ebben a konfliktusban, Amerikának semmi szüksége egy újabb Vietnámra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!