Rendkívüli!

Magyar Péter vezérigazgatóként tízmilliós megbízásokat adott a cégnek, amelyik az öccsét fizette

Donald Trump tisztázta: Putyin nem fogja megtámadni Lengyelországot, ha ez megtörténik

2024. október 08. 13:08

A republikánus elnökjelölt reméli, hogy az Egyesült Államokban élő lengyelek elmennek majd szavazni, és „annak adják a voksukat, aki az értékeiket támogatja”.

2024. október 08. 13:08
Republican presidential nominee Donald Trump holds a rally at site of first assassination attempt

Nyitókép: Photo by Jim WATSON / AFP

Hazugságnak nevezte Donald Trump a TV Republika lengyel konzervatív hírtévének adott, hétfőn sugárzott interjújában a választási riválisa, Kamala Harris amerikai alelnöknek azon állítását, miszerint a republikánus elnökjelölt orosz fenyegetés esetén cserben hagyná Lengyelországot.

A lengyel újságíró egyik kérdésében Harris szeptember 11-i elnökjelölti televíziós vitában az ukrajnai háborúra vonatkozó egyik kijelentésére utalt. A demokrata párti politikus akkor úgy ítélte meg, hogy amennyiben Trump lenne az elnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök „Kijevben ülne, és tekintetét Európa más részeire vetné, elsősorban Lengyelországra”.

Trump a hétfői interjúban hazugságnak nevezte Harrisnak ezt az állítását.

Senki sem tett a lengyelekért annyit, amennyit én, Kamala Harris egy hazug személy”

– jelentette ki. Megismételte korábbi véleményét: ha ő lenne az elnök, Putyin nem merte volna megtámadni Ukrajnát. „Így Lengyelország is nagyobb biztonságban volna” – tette hozzá. A republikánus elnökjelölt kivételesnek nevezte a Lengyelországhoz való viszonyát. „A riválisaim nem szeretik a lengyeleket, nem szeretik a vallást” – jelentette ki. Reményét fejezte ki, hogy az Egyesült Államokban élő lengyelek elmennek majd szavazni, és „annak adják a voksukat, aki az értékeiket támogatja”.

Gondoskodni fogok a lengyelekről”

– jelentette ki Trump, aláhúzva: korábban is „mindig ezt tette”.

Az amerikai politikus barátjának nevezte Andrzej Duda lengyel államfőt, és támogatásáról biztosította az elnök azon javaslatát, hogy a NATO-tagállamok a GDP 3 százalékát fordítsák védelemre.

Az interjút itt tudja megtekinteni:

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. október 08. 15:32 Szerkesztve
gilou-au-clavier Milyen érdekes ! F-35-öst (Lightening 2.) NEM adott ukiknak. F-22-t (Raptor )se. Nem adott több szár upgrade-lt Abramsot- se. Ahogy a Leo 2. is kimaradt. A régi F-16-os ment (F-18-as nem ám !) JÉÉÉÉ...
herden100
2024. október 08. 14:26
🇭🇺 m.youtube.com/results?sp=mAEA&search_query=fanka+deli+1956
nemugatolmerkapol
2024. október 08. 13:52
Trump úgy látszik, kifelejtette a lengyelekre leselkedő legalább akkora veszélyt a Borg, a romulánok, a Klingon Birodalom és Dooku gróf részéről. Ezek legalább akkora veszélyt jelentenek, mint Oroszország. Viszont ha mégse támadnák meg Lengyelországot, akkor is követelem a négy páncélos és a kutya elítélését, akik putyinista zsoldba szegődtek! A németjuhász pedig álljon nemzetközi bíróság elé, mivel egy nyilvánvaló kettősügynök! (Ukrajnát is csak sikerült belevinnie egy háborúba Amerikának, úgyhogy ne adjátok fel lengyelek, pár évig még hergeljétek Oroszországot, biztos segíteni fog Amerika!)
gilou-au-clavier
2024. október 08. 13:49 Szerkesztve
Bizonyára lesz pár kedves, biztató, baráti szava a büszke román néphez is (köh-köh), pláne, hogy nekik is lesz jó pár F-35-ösük... A lengyeleknek mennyi is, 64 darab? Megsimizgeti majd a román, nemzeti konzervatív keresztényi értékeket is... Jóvanakkó... Éljen a putrióta fekete internacionálé...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!