Az Egyesült Államok meghajolt Magyarország akarata előtt Ukrajna ügyében

2024. október 24. 09:44

Nem ismernek lehetetlent, ha Ukrajnát kell támogatni.

2024. október 24. 09:44
Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy (L) and U.S. President Joe Biden (R) meet at the Oval Office of the White House September 26, 2024 in Washington.

Nyitókép: Ukrainian Presidency / Handout / ANADOLU / Anadolu via AFP

Az Európai Parlament 35 milliárd eurós uniós hitelt hagyott jóvá Ukrajna részére, amelynek visszafizetése az orosz befagyasztott vagyonból származó nyereségből történik – emlékeztetett a Politico.

A lap arra is rámutatott, hogy az EP 518 igen és 56 nem szavazattal elhárította az utolsó akadályt az EU előtt, hogy az év végi határidő lejártáig véglegesítse a kifizetést.

Az Egyesült Királyság és Kanada bejelentette, hogy 3 milliárd és 3,6 milliárd dollárt kölcsönöznek Ukrajnának a G7-program keretében.

Az Egyesült Államok hozzáállása

Washington korábban azt mondta, hogy nem tud nagyobb összeget biztosítani, hacsak az EU nem változtat a szankciókra vonatkozó szabályain.

A Mandiner is beszámolt róla korábban, hogy Orbán Viktor sikeresen blokkolta a vonatkozó határozatot a kéznapos brüsszeli EU-csúcson, így az Egyesült Államok nem tud részt venni az Ukrajnának szánt hitelcsomagban. Ez pedig a republikánus jelöltnek, Donald Trumpnak kedvez – legalábbis a Süddeutsche Zeitung szerint.

Az Egyesült Államok azonban jelezte, hogy akkor is jelentőst részt vállalhat a hitelből, ha Magyarország továbbra is blokkolja a szankciórendszer átalakítását

– számolt be az új hírről a brüsszeli lap.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
google-2
2024. október 24. 11:48
Feneketlen zsákba dobják a pénzeket - valakiknek nagyon megéri. A demokráciáért érdemes mindent tönkretenni, így volt ez a kommunizmusban is.
sexykitty-5000124
2024. október 24. 11:45
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­­k­­e­­l­d­­ ­a­ ­­­s­­­z­e­­­x­i­­­ ­­p­­­u­­n­c­­­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
csapláros
2024. október 24. 11:43
genusnexxt 2024. október 24. 10:05 ..."Az USA meghajolt, jahh. Az lehajolt volt, hogy a mélynövésű kipcsak-cigánynak leosszon egy újabb sallert. Egészen az akol sarkáig repült"... Jót röhögött az olvasó. Tudhatnád szarfaszú, hogy Pap Laci mondásával: nem az a legény, aki adja, hanem, aki állja. És Orbán valahogy EGYRE INKÁBB MEGERŐSÖDVE kerül ki a neki szánt sallerek záporából. Példa rá, hogy a legutóbbi EP ülésen se sikerült a ludaknak legyőznie a "disznót", pedig mocskosul igyekeztek.
tetx
2024. október 24. 11:43
Baszd meg, tanuljatok már meg újságírónak lenni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!