Zelenszkij Trump magyarbarát alelnöke ellen hergel: „Ez globális leszámoláshoz vezetne”

2024. szeptember 24. 20:23

Az ukrán elnök egy interjúban ment neki JD Vance-nek.

2024. szeptember 24. 20:23
NAUSEDA, Gitanas; ZELENSZKIJ, Volodimir; PLENKOVIC, Andrej

Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

Mint arról írtunk, a sajtó nem győz beszámolni az Ukrajnát érintő hírekről, előbb kiszivárgott Volodimir Zelenszkij „győzelmi tervének” egy részlete, amelyből kiderült, milyen nagy dobásra készülnek az ukránok, majd ezt követően az ukrán elnök még tovább ment,

az eddigi legkeményebb kritikáját fogalmazta meg az orosz háború kezdete óta JD Vance szenátorral szemben.

A republikánus Donald Trump ismerten magyarbarát alelnökjelöltjét radikálisnak nevezte, és figyelmeztetett, hogy az ukrajnai háború befejezésére irányuló javaslata globális leszámolást indíthat el – írja a Fox News.

Ezt is ajánljuk a témában

Vance ebben a hónapban kijelentette, hogy ha beiktatják hivatalába, Trump együttműködik Oroszországgal, Ukrajnával és az európai vezetőkkel a háború békés rendezésének megteremtésében. Ennek értelmében Moszkvának megadnák azt a területet, amelyet a 2022-es invázió során illegálisan elfoglalt.

Ha megegyezés születik Kijevvel, akkor a jelenlegi frontvonalak mentén demilitarizált övezetet hoznának létre, Ukrajnát megerősítik, de beleegyezést várnak, hogy feladja NATO-csatlakozási tervét.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ha ez a terv, akkor Amerika a globális konfliktus felé tart. Ez azt jelentené, hogy nem a jogos tulajdonosé a föld, hanem a gépfegyverrel a érkezőé.

Olyan világba kerülnénk, ahol a hatalomnak van igaza. Ez egy teljesen más világ lenne, és egy globális leszámoláshoz vezetne”

– jelentette ki Zelenszkij.

Trumpot korábban amiatt kritizálták, hogy nem fejtette ki, hogyan segítené kormánya Ukrajnát, miközben élesen bírálta a Washington által Kijevnek nyújtott segélyek mértékét. A volt elnök kijelentette, hogy megválasztása esetén véget vet az Ukrajna és Oroszország közötti háborúnak.

„Trump politikai nyilatkozatokat tesz a választási kampányában, de az az érzésem, hogy nem igazán tudja, hogyan állítsa meg a háborút” – hangsúlyozta Zelenszkij.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felhasználo74
2024. szeptember 24. 22:15
Jogos föd? ez mi a faszrol beszél 😀😀😀
Roadkill
2024. szeptember 24. 22:09
ennek az aljas zsidónak ahogy öregszik egyre aljasabb zsidó feje van
2024. szeptember 24. 21:57 Szerkesztve
Élesedik a párharc. Lassan már terítékre kerülnek a kártyák - és a szándékok.
haxima
2024. szeptember 24. 21:44
Édeszfaszom, Zselé... Ez az ember tényleg ennyire de ennyire ostoba? És akkor milyen a többi ukrán, aki ezt megválasztotta? "Ez azt jelentené, hogy nem a jogos tulajdonosé a föld, hanem a gépfegyverrel a érkezőé." Kisapám, a történelem arról szól, hogy valaki valahonnan megérkezett, aztán onnantól ő a jogos tulajdonos. Lehet, hogy ez nem fér bele a buta fejedbe, de baszki, MariuPOL olyan ikránosan hangzik? "Olyan világba kerülnénk, ahol a hatalomnak van igaza. Ez egy teljesen más világ lenne, " Nem te fasz. EZ az a világ, ahol a hatalomnak van igaza. Jó reggelt kívánok, nagyjából amióta a majom lemászott a fáról így van ez. Ezek szerint ez az ukrán majom nem régen mászhatott le, ha ennyire megdöbbenti a valóság-
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!