Zelenszkij győzelmi tervével foglalkozik a nyugati világ, de az oroszok még mindig nem értik, miről van szó

2024. szeptember 23. 17:33

„Oroszország óvatosan kezeli ezt a kérdést” – jelentette ki Dmitrij Peszkov.

2024. szeptember 23. 17:33
Kremlin spokesman Dmitry Peskov (L) attends the award ceremony as Putin awards the Order of St. Andrew to Narendra Modi for his contributions to the relations between the two countries in Moscow, Russia on July 09, 2024.

Nyitókép: SEFA KARACAN / ANADOLU / Anadolu via AFP

Európában új biztonsági architektúrára van szükség – jelentette ki hétfőn az orosz elnöki szóvivő. Dmitrij Peszkov sajtótájékoztatóján egy kérdésre válaszolva Emmanuel Macron francia köztársasági elnök azon kijelentésére reagált, mely szerint „az ukrajnai háború lezárása után Európának újra kell gondolnia kapcsolatait Oroszországgal”.

A szóvivő hozzátette, hogy „az új európai biztonsági stratégiába egy olyan garanciarendszert is be kell majd építeni, amely Oroszország biztonságát is szavatolná”.

Zelenszkij győzelmi tervének értékelése

Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek a háború lezárására kidolgozott győzelmi tervével kapcsolatban Dmitrij Peszkov elmondta, hogy „a Kreml a tervet csak annak hivatalos megjelenését követően fogja tanulmányozni, mivel egyelőre csak ellentmondásos és bizonytalan sajtóinformációk állnak rendelkezésre, s ezért Oroszország óvatosan kezeli ezt a kérdést”.

Az ukrán elnök kedden részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának Ukrajnával foglalkozó ülésén, majd csütörtökön Joe Biden amerikai elnöknek kívánja elsőként bemutatni az ukrajnai háború lezárására kidolgozott „győzelmi tervét”, amellyel további támogatásokra szeretné ösztönözni Ukrajna nemzetközi partnereit.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000088
2024. szeptember 23. 19:15
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­k­e­­l­­­d­­ ­a­ ­­s­z­­e­­x­­­i­­­ ­­­p­­u­­­n­c­­­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Csigorin
2024. szeptember 23. 19:14
es nem fogja fel az elmebeteg idiota, hogy a vilagnak nincs kedve megsulni az o puccos segge miatt
dodek4b
2024. szeptember 23. 19:09
Mindent a támogatásokért , az Ukrán fiatalok/öregek pedig a fronton , csak had pusztuljonak !
bondavary
2024. szeptember 23. 19:05 Szerkesztve
Zelenszkij "győzelmi terve" az őt támogatók, első sorban a háború elsődleges érdekeltje és haszonélvezője, az USA felé irányuló kunyeráláson alapul. Azon alapul, hogy a nyugat nyerje meg neki a háborút. Az ukránok a halottakon kívül semmit nem tudnak ehhez a tervhez adni, azokat viszont nem sajnálják, adják számolatlanul. Miközben a külföldre menekülők nem akarnak hazatérni és harcolni, a lakosság pedig menekül a sorozás elől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!